15.9 C
Athens

Νις – Ναντ 0-1: Τα Καναρίνια κατέκτησαν το Κύπελλο Γαλλίας μετά από 22 χρόνια (vid)

Η ιστορική Ναντ είναι κυπελλούχος Γαλλίας για 4η φορά στην ιστορία της χάρη στο πέναλτι - γκολ του Μπλας

Πέρασαν 21 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα και 22 από το τελευταίο Κύπελλο Γαλλίας.

Η Ναντ ζει ξανά ονειρεμένες στιγμές καθώς το βράδυ του Σαββάτου (7/5) επιβλήθηκε με 1-0 της Νις στον τελικό του Coupe de France στο Σταντ ντε Φρανς και κατέκτησε το 4ο Κύπελλο στην ιστορία της και το πρώτο της τρόπαιο μετά από 22 χρόνια! Τα Καναρίνια εξασφάλισαν παράλληλα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League της επόμενης σεζόν (2022/2023) και ενώ στο πρωτάθλημα δεν είχαν ελπίδες για να το κατακτήσουν.

Ο τελικός ήταν όσο ισορροπημένος αναμενόταν, με τον Κριστόφ Γκαλτιέ να πέφτει… θύμα της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας των παικτών του Κομπoυαρέ. Ο Γκουιρί ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος αλλά σταδιακά εξαφανίστηκε.

Η Ναντ βρήκε το χρυσό γκολ μετά τη σέντρα στο δεύτερο μέρος. Ο Μερλέν κέρδισε το πέναλτι όταν μετά από σέντρα του ο Μπουνταουί άπλωσε το χέρι του και βρήκε την μπάλα. Η Φραπάρ υπέδειξε την παράβαση και ο Μπλαζ από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

 

ΝΙΣ: Μπούλκα, Λοτομπά, Τοντιμπό, Ντάντε, Μπαρ (86′ Γκεσάν), Μπουνταουί (57′ Κλάιφερτ), Ροζάριο (63′ Λεμινά), Τουράμ, Γκουιρί, Ντόλμπεργκ (63′ Μπραϊμί), Ντελόρ

ΝΑΝΤ: Λαφόν, Καστελέτο, Ζιροτό, Παλουά, Κοκό (83′ Φάμπιο), Μπλαζ, Μουτουσαμί, Τσιριβέλα (72′ Σιπριάν), Μερλέν, Κολό Μουανί, Σιμόν (72′ Μπουκαρί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς