21.6 C
Athens

Μπενφίκα – Πόρτο 0-1: Σήκωσε το 30ό πρωτάθλημα στη Λισαβόνα με γκολάρα του Ζαϊντού (vid)

Η Πόρτο έκανε φιέστα για το 30ό της πρωτάθλημα στο σπίτι του «εχθρού» με τρομερό γκολ στο 94'

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας για 30ή φορά στην ιστορία της είναι η Πόρτο! Οι Δράκοι με γκολάρα του Ζαϊντού στις καθυστερήσεις «σκότωσε» την Μπενφίκα στη Λισαβόνα (0-1) και κατέκτησε τον τίτλο εκθρονίζοντας τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Καλύτερο σενάριο από το να σηκώσει το πρωτάθλημα στο Ντα Λουζ μια αγωνιστική πριν το φινάλε και στην έδρα της μισητής αντιπάλου δεν θα μπορούσε να φανταστεί η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο που πλέον κοιτάζει τον τελικό του Κυπέλλου με την Τοντέλα. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ήταν το 5ο για την Πόρτο την τελευταία δεκαετία.

Η Μπενφίκα έμεινε στα 37 πρωταθλήματα (ρεκόρ και πρώτη στη σχετική λίστα) και αναζητά την αγωνιστική αναγέννηση από τη νέα σεζόν με τον Ρότζερ Σμιντ στον πάγκο, με την Πόρτο να κατακτά το δεύτερο στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο κοίταξε να προφυλάξει το μηδέν στην άμυνα και το κατάφερε σχετικά εύκολα και στις καθυστερήσεις βρήκε το γκολ. Μετά από κόρνερ της Μπενφίκα (!) ο Πεπέ έγινε κάτοχος της μπάλας και έκανε τρομερή κούρσα στην περιοχή συνεπικουρούμενος από τον Ζαϊντού που πήρε την πάσα και εκτέλεσε με τη μία για το 0-1 ώστε να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί!

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Βερτόνγκεν, Γκριμάλδο, Λαζάρο (73′ Μάριο), Τααράμπτ, Βάιγκλ, Ζιλ Ντίας (61′ Σεφέροβιτς), Ράμος (73′ Γιάρεμτσουκ), Νούνιες

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Πεπέ, Βιτίνια (87′ Εουστάκιο), Γκρούγιτς, Οτάβιο, Ταρεμί (87′ Μαρτίνεθ), Εβανίλσον (65′ Γκαλένο)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς