17.6 C
Athens

Απόλλων – Λαμία 0-0: Ξανά στη Super League 2 ο Απόλλων

Ο Απόλλων ήταν συνολικά η χειρότερη ομάδα της φετινής Super League. Η μόνη ομάδα που τον ανταγωνίστηκε επάξια σε… αγωνιστικό χάλι ήταν αυτή που απόψε τον έστειλε στη Super League 2. Και μάλιστα, έχοντας στον πάγκο της έναν προπονητή που απολύθηκε δυο φορές από τη Ριζούπολη μέσα ενάμιση μήνα!

Όταν λοιπόν, έχεις βιάσει κάθε ποδοσφαιρική – και όχι μόνο – λογική, δεν θα ήταν δυνατόν ανταμειφθείς με παραμονή. Έστω και απέναντί σου υπήρχε ένας αντίπαλος που θα έπρεπε κι αυτός να υποβιβαστεί βάσει της τραγικής εικόνας που παρουσίαζε για μήνες. Γιατί, κακά τα ψέματα, η Λαμία γλίτωσε τον απευθείας υποβιβασμό μόνο και μόνο επειδή υπήρχε αυτός ο Απόλλων.

Η «βόμβα» έσκασε στα χέρια του Μπάμπη Τεννέ, ωστόσο κατά γενική ομολογία αυτός φέρει τη λιγότερη ευθύνη για την επιστροφή του Απόλλωνα στη Super League 2. Όσο για τον Τζιανλούκα Φέστα, η αλήθεια είναι ότι λίγο έλειψε να φανεί τρομερά χρήσιμος στην ομάδα που τον προσέλαβε δυο φορές μέσα στη σεζόν, αλλά η μοίρα της Λαμίας άλλαξε στο «διπλό» της Τρίπολης.

Η Λαμία πήγε στη Ριζούπολη για να μη δεχτεί γκολ και το κατάφερε με σχετική ευκολία. Όταν απέναντί σου έχεις μια ομάδα που ο φορ της βάζει τρία γκολ τον χρόνο (Ντάουντα) και μάλιστα τα δυο εξ αυτών στα πλέι άουτ, το έργο σου διευκολύνεται. Ο Ντάουντα ήταν αυτός που προς το τέλος του ματς έχασε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά (έστειλε την μπάλα στον γάμο του Καραγκιόζη) και λίγο αργότερα ο Τσιλούλης προσπάθησε να σκοράρει από διαγώνια θέση, αντί να επιχειρήσει ένα παράλληλο γύρισμα που ενδεχομένως να είχε μεγαλύτερη τύχη.

Ο Απόλλων ξεκινά από αύριο να κάνει πλάνα για το πώς θα καταφέρει να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα στη Super League 2, ενώ η Λαμία θα περιμένει τον ηττημένο του Βέροια – Λεβαδειακός για να μάθει κόντρα σε ποια ομάδα θα παίξει οριστικά την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Διαιτητής: Τρεϊμάνις (Λετονία)

Κίτρινες: Κάστρο, Βιτλής – Μπεχαράνο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Σορτσάν, Ντεντάκης, Βιτλής, Ρόγκνε (46΄ Τσιμπσάχ), Ντομίνγκες, Κάστρο, Μαρτίνες, Μπαξεβανίδης (58΄ Φερνάντες), Σλίβκα (79΄ Τσιλούλης), Ντάουντα, Ιωαννίδης (73΄ Γιαννιώτας).

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Μανούσος (84΄ Αραμπούλι), Ταϊρόν (66΄ Νούνιες), Καραμάνος (70΄ Ρόμανιτς), Σιμόν, Μπεχαράνο, Λούκας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς