14.3 C
Athens

Τοντ Μπόλι: Το προφίλ του ανθρώπου που θέλει να βάλει τη σφραγίδα του στον κόσμο της Premier League

Η Τσέλσι έχει περάσει και επισήμως στην εποχή του Τοντ Μπόλι, του 46χρονου Αμερικανού επιχειρηματία που έχει τα φόντα αλλά και τα μέσα όχι απλά να διατηρήσει τους Μπλε του Λονδίνου στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά να «ταράξει» μια για πάντα τα νερά και τους ρυθμούς του αγγλικού ποδοσφαίρου

Η Τσέλσι έχει περάσει και επισήμως στην εποχή του Τοντ Μπόλι, του 46χρονου Αμερικανού επιχειρηματία που έχει τα φόντα αλλά και τα μέσα όχι απλά να διατηρήσει τους Μπλε του Λονδίνου στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά να «ταράξει» μια για πάντα τα νερά και τους ρυθμούς του αγγλικού ποδοσφαίρου!

https://athlosnews.gr/episimi-i-allagi-idioktisias-stin-tselsi-o-boli-diadechetai-ton-abramovits-me-ependysi-5-dis-evro/

Mαζί με τον Αμερικανό συνεργάτη του, Μαρκ Γουόλτερς αλλά και τον Ελβετό επιχειρηματία Χάνσγιοργκ Βάις, ο Μπόλι, που αποτελεί και ιδιοκτήτη των Ντότζερς στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, θέλει να χτίσει τη δική του ποδοσφαιρική αυτοκρατορία στην Ευρώπη μέσω της Τσέλσι, έχοντας κερδίσει πλήρως την εμπιστοσύνη του Αμπράμοβιτς αλλά και των διοικούντων της ομάδας.

Με συνολική επένδυση που «αγγίζει» τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ ο Μπόλι γίνεται και με τη βούλα ο διοικητικός ηγέτης με τη μεγαλύτερη περιουσία στην Premier League, παίρνοντας τα σκήπτρα από τον εξαιρετικά πετυχημένο Ρομάν Αμπράμοβιτς, έχοντας το δύσκολο έργο να συνεχίσει τη δυναστεία του Ρώσου μεγιστάνα.

Ποιος είναι όμως ο Τοντ Μπόλι και γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το όνομά του;

Γνωστός επενδυτής αλλά και για το φιλανθρωπικό του έργο, ο Τοντ Μπόλι είναι συνιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος, Πρόεδρος και ελεγκτικό μέλος της Elridge Industries. Μιας ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας που βρίσκεται στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ.

Από τον Οκτώβριο του 2021, είναι επίσης ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ και κατέχει το 20% των Los Angeles Dodgers μαζί με τον συνιδιοκτήτη των Los Angeles Sparks, τα οποία όλα συνεισφέρουν στην εκτιμώμενη περιουσία του, ύψους 4,72 δισεκατομμυρίων λιρών. Ο Μπόλι έχει μετοχές και των Los Angeles Lakers στο NBA.

Ο Μπόλι άρχισε να εργάζεται στη Citibank και στη συνέχεια στην Credit Suisse First Boston για να συγκεντρώσει κάποια εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα. Μόλις ο Μπόλι απέκτησε τα απαραίτητα εφόδια εντάχθηκε στην Guggenheim Partners το 2001. Κάπως έτσι ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας για επενδύσεις πιστώσεων. Ανέλαβε οποιεσδήποτε επιχειρηματικές ευθύνες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και έγινε πρόεδρος της εταιρείας.

Ωστόσο, το 2015 ήταν η χρονιά όπου ο Μπόλι «άνοιξε» πραγματικά τον δρόμο προς τον πλούτο. Ο Αμερικανός μεγιστάνας επένδυσε σε ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία που συγκέντρωσε στο Guggenheim, συμπεριλαμβανομένων των The Hollywood Reporter, Dick Clark Productions και Security Benefit για να ιδρύσει την τρέχουσα εταιρεία του Eldridge Industries και να βγάλει τη μισή του περιουσία μέσα από αυτές τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες σε όλη την Αμερική. Παράλληλα, έχει μια εταιρεία τεχνολογίας, επενδύει σε ακίνητα και ασχολείται με τη βιομηχανία τροφίμων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπόλι είχε πραγματοποιήσει ξανά πριν τρία χρόνια μια προσφορά για την εξαγορά των μετοχών της Τσέλσι. Εκείνη η προσπάθεια του έπεσε στο κενό. Παρόμοια πρόταση, μάλιστα, είχε κάνει και στη διοίκηση της Τότεναμ. Αυτή τη φορά, εκμεταλλευόμενος και τη συγκυρία, θεωρήθηκε ο καταλληλότερος τόσο από τους «Μπλε», όσο και από τη Βρετανική Κυβέρνηση.

Ο Τοντ Μπόλι βλέπει ως μία τεράστια ευκαιρία την προοπτική «γιγάντωσης» της Τσέλσι. Τόσο ως προς την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και σε όλο τον κόσμο. «Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο σαν τον αθλητισμό με τόσο πάθος. Κι όταν έχεις πάθος, έχεις ανθρώπους που ενδιαφέρονται. Όταν έχεις ανθρώπους που ενδιαφέρονται, έχεις μία εξαιρετική προοπτική» δήλωνε πρόσφατα σε συνέδριο στο Λος Άντζελες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς