20.9 C
Athens

Επίσημη η αλλαγή ιδιοκτησίας στην Τσέλσι: Ο Μπόλι διαδέχεται τον Αμπράμοβιτς με επένδυση 5 δισ. ευρώ!

Αλλαγή εποχής και με τη βούλα στους Λονδρέζους: Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας μεταβιβάστηκε από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στον Τοντ Μπόλι έναντι περίπου 3 δισ. ευρώ, με την συνολική επένδυση του Αμερικανού να ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια!

Πλέον, είναι επίσημο!

Η είδηση της ημέρας έρχεται από το Βόρειο Λονδίνο, με την Τσέλσι να αλλάζει οριστικά χέρια, αφού από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (7/5) το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας μεταβιβάστηκε από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στον Τοντ Μπόλι έναντι περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Mαζί με τον Αμερικανό συνεργάτη του, Μαρκ Γουόλτερς αλλά και τον Ελβετό επιχειρηματία Χάνσγιοργκ Βάις, ο Μπόλι, που αποτελεί και ιδιοκτήτη των Ντότζερς στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, θέλει να χτίσει τη δική του ποδοσφαιρική αυτοκρατορία στην Ευρώπη μέσω της Τσέλσι, έχοντας κερδίσει πλήρως την εμπιστοσύνη του Αμπράμοβιτς αλλά και των διοικούντων της ομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα αγγλικά Μέσα, η τελική προσφορά που έχει καταθέσει το consortium του Μπόλι ξεπερνά τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα αστρονομικό ποσό που καλύπτει στο 100% τις ανάγκες και τα «θέλω» του Αμπράμοβιτς μετά την ανακοίνωση ότι αποχωρεί από την Τσέλσι ελέω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με επίσημη τοποθέτησή τους σήμερα Σάββατο οι Μπλε του Λονδίνου επιβεβαιώνουν την μεταβίβαση των μετοχών στον Μπόλι, ο οποίος μάλιστα σκοπεύει να βάλει άμεσα άλλα 1,5 δισεκατομμύρια λίρες προκειμένου να καλύψει τα αγωνιστικά «πρέπει» του συλλόγου, ενώ δεν αποκλείεται μετά τις σημερινές εξελίξεις να βρεθεί για πρώτη φορά ως ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας στο Στάμφορντ Μπριτζ για τον αγώνα της Τσέλσι με τη Γουλβς.

Αναλυτικά η σχετική – ιστορική ανακοίνωση της Τσέλσι:

«Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι για μια νέα ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τους Τοντ Μπέλι, την Clearlake Capital, τον Μαρκ Γουόλτερ και τον Χάνσγιοργκ Βάις, για την απόκτηση του συλλόγου.

Από τη συνολική επένδυση που θα πραγματοποιηθεί ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών, θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των μετοχών του συλλόγου και τα όποια έσοδα θα κατατεθούν σε παγωμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου με την πρόθεση να δωρίσουν το 100% σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως επιβεβαίωσε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Για τη μεταφορά των εσόδων από τον δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτείται έγκριση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες θα βάλουν 1,75 δισεκατομμύρια λίρες σε περαιτέρω επενδύσεις προς όφελος του συλλόγου. Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις στο Στάμφορντ Μπριτζ, την Ακαδημία, την ομάδα γυναικών και το Kingsmeadow, όπως και συνεχή χρηματοδότηση για το Ίδρυμα της Τσέλσι.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς