16.8 C
Athens

Τζένοα – Γιουβέντους 2-1: Ο… μοιραίος Κρίσιτο έγινε ο ήρωας στο 96′ και οι Γενοβέζοι ελπίζουν! (vid)

Η Τζένοα είναι ζωντανή! Με μια τρομερή ανατροπή απέναντι στη Γιουβέντους στη Γένοβα (2-1) με δύο γκολ στο 87′ και στο 96′, οι Γενοβέζοι πανηγύρισαν τρίποντο που τους φέρνει στο -1 από τη σωτηρία δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, έστω και με ματς περισσότερο από τη Σαλερνιτάνα.

Ο ήρωας της Τζένοα ήταν ο Ντομένικο Κρισίτο. Ο αρχηγός του συλλόγου είχε χάσει πέναλτι στο 96′ την προηγούμενη αγωνιστική στο ντέρμπι με τη Σαμπντόρια και η ομάδα του γνώρισε την ήττα, ωστόσο η μοίρα του έδωσε πίσω όσα του χρωστούσε και με δική του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων η Τζένοα έμεινε ζωντανή για την παραμονή!

Η Γιουβέντους δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο πλην αυτού της 3ης θέσης και εμφανίστηκε κατώτερη αγωνιστικά στη Γένοβα προφανώς υποτιμώντας την αντίπαλό της που καιγόταν για βαθμούς.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από τη Γιουβέντους και ήδη Ίντερ, Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλοβλέπουν την περίπτωσή του. Ο Αργεντινός φορ κρατά κλειστά χαρτιά για το μέλλον του και παραμένει συγκεντρωμένος στη Μεγάλη Κυρία, με την οποία βρήκε ξανά δίχτυα στο 48′ με ένα καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής για το 0-1.

Η Τζένοα δεν τα παράτησε και παρότι η κλεψύδρα άδειασε κατάφερε να μειώσει στο 87′ με το υπέροχο πλασέ του Γκούντμουντσον (είχε περάσει ως αλλαγή στο 74′) μετά την κάθετη πάσα του Αμίρι. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-1 από το ύψος της μικρής περιοχής ωστόσο ο Σέζνι τον σταμάτησε.

Και η Γιουβέντους είχε ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ πάντως, όταν στο 94′ ο Μοράτα έφυγε τετ α τετ και γύρισε στον Κεν που σε κενή εστία πλάσαρε άουτ! Η Τζένοα κυνήγησε το 2-1 και δικαιώθηκε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν o Γεμπόα ανατράπηκε, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Κρίσιτο ευστόχησε με buzzer beater στο 96′ για να λυτρώσει τους Γενοβέζους και να πνιγεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 6/5

Ίντερ – Έμπολι 4-2 (40′ αυτ. Ρομανιόλι, 45′, 64’ Λαουτάρο Μαρτίνες, 90+4’ Αλέξις Σάντσες / 5′ Πιναμόντι, 28′ Ασλάνι)

Τζένοα – Γιουβέντους 2-1 (87′ Γκούντμουντσον, 90+6′ πεν. Κρίσιτο / 48′ Ντιμπάλα)

Σάββατο 7/5

Τορίνο – Νάπολι (16:00)

Σασουόλο – Ουντινέζε (19:00)

Λάτσιο – Σαμπντόρια (21:45)

Κυριακή 8/5

Σπέτσια – Αταλάντα (13:30)

Βενέτσια – Μπολόνια (16:00)

Σαλερνιτάνα – Κάλιαρι (19:00)

Βερόνα – Μίλαν (21:45)

Δευτέρα 9/5

Φιορεντίνα – Ρόμα (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς