17.8 C
Athens

Ρούμπλεφ – Τσιτσιπάς 1-2: Μίλησε στα κρίσιμα ο Στέφανος και προκρίθηκε στους «4» του Madrid Open (vid)

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν αποφασιστικός στα κρίσιμα σημεία απέναντι στον σκληροτράχηλο Ρώσο και επέστρεψε στα ημιτελικά του Open της Μαδρίτης βάζοντας πλώρη για τον τίτλο

Όπως το 2019 έτσι και φέτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στους «4» του χωμάτινου Open της Μαδρίτης! Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 2-1 σετ του σκληροτράχηλου Αντρέι Ρούμπλεφ και σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ!

Ο Τσιτσιπάς είχε για ακόμα ένα παιχνίδι στο χώμα εξαιρετικό σέρβις που του απέφερε εύκολους πόντους απέναντι σε έναν αντίπαλο που παραδοσιακά τον δυσκολεύει. O Έλληνας πρωταθλητής φρόντισε να κάνει το 2-0 με μπρέικ και να κρατήσει το σέρβις του για να κάνει το 1-0 στα σετ πριν έρθει η απάντηση του Ρώσου τενίστα.

Ο 24χρονος έσπασε το σέρβις του Τσιτσιπά στο έκτο γκέιμ (4-2) και κράτησε το σέρβις του για να προχωρήσει σε νέο μπρέικ (6-2), να φτάσει στο 1-1 και να βάλει δύσκολα στον Έλληνα πρωταθλητή που όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του.

Το τρίτο σετ είχε απόλυτη ισορροπία και τεράστια μάχη αφού κανένας τενίστας δεν άφησε το σέρβις του να πάει χαμένο. Όλα αυτά μέχρι το ένατο γκέιμ. Εκεί ο Τσιτσιπάς με αποφασιστικότητα και τρομερά χτυπήματα έκανε ένα πολύ άνετο μπρέικ και κράτησε το σέρβις του στο δέκατο παρά την πίεση του Ρούμπλεφ (ο Στέφανος επέστρεψε από το 40-15) και έκλεισε το σετ και το ματς για να σφραγίσει την πρόκριση.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-6, 6-2, 4-6

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς