18.6 C
Athens

Συγκλονιστική εξομολόγηση του Κύργιου: «Έφτασα σε σημείο να αυτοτραυματιστώ, μισούσα τη ζωή μου…»

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας συγκλονίζει με μία σπάνια εξομολόγηση για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, οι οποίες και τον έφτασαν ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή

Ο Νικ Κύργιος αποτελεί από μόνος του έναν σόουμαν στον χώρο του παγκόσμιου τένις, κατάφερε πριν λίγους μήνες να φτάσει στην κορυφή του διπλού στο Australian Open και πλέον κοιτάει μόνο τη ρακέτα του αναζητώντας συνεχώς την εξέλιξη, ακόμα και στα 27 του έτη.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας συγκλονίζει με μία σπάνια εξομολόγηση για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε και τον βοήθησαν να φτάσει στο σήμερα και στη συνθήκη που περιγράψαμε παραπάνω, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έφτασε ένα βήμα από την καταστροφή του πριν την έναρξη της πανδημίας, αλλά βρήκε τη δύναμη να επανέλθει και μάλιστα να αλλάξει τα πάντα -προς το καλύτερο- στη ζωή του.

Ναρκωτικά, αλκοόλ, εξαρτήσεις, μέχρι και τάσεις για αυτοτραυματισμό σε μία ανθρώπινη ιστορία που δεν γίνεται να μην σε «αγγίξει».

«Με δυσκολεύει η ισορροπία. Πάντα ήμουν έτσι από παιδί. Οι αγώνες ήταν πάντα τρενάκι. Πραγματικά προσπαθώ πολύ σκληρά. Μερικές φορές είναι ένας αγώνας για μένα. Μερικές μέρες ξυπνάω και έρχομαι στο κορτ ή ξυπνάω και απλά δεν θέλω να φύγω από το δωμάτιό μου.

Αντιμετωπίζω κανονικά ανθρώπινα προβλήματα, αλλά είμαι επίσης περήφανος για τον εαυτό μου. Βγαίνω, είμαι ταπεινός και παίζω καλά. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις κάθε εβδομάδα», ανέφερε αρχικά ο φανερά συγκινημένος Κύργιος για να προσθέσει σχετικά με τη δύσκολη περίοδο που πέρασε το 2019, όταν και ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και το αλκοόλ:

«Ήταν πολύ σοβαρά. Μέχρι που είχα αυτοτραυματιστεί στο χέρι και αυτό δεν είναι σωστό. Ένιωθα ότι απογοήτευα τους ανθρώπους όλη την ώρα. Ένιωσα άχρηστος και μισούσα τη ζωή μου. Υποθέτω ότι απομάκρυνα όλους όσους νοιάζονταν για μένα.

Έπινα πολύ αλκοόλ, έκανα ναρκωτικά και έχασα τον έλεγχο. Τώρα μετά βίας πίνω ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό. Αυτό ήταν το το πρώτο πράγμα από το οποίο έπρεπε να ξεμπλέξω και μετά να αποκαταστήσω τη σχέση μου με την οικογένειά μου και απέκτησα πιο υγιεινές συνήθειες όπως καλή διατροφή, καλός ύπνος, περισσότερη προπόνηση. Νομίζω ότι ο κορωνοϊός με βοήθησε πολύ σε αυτό».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς