26.1 C
Athens

Επίσημο: Στο τιμόνι της Άρσεναλ μέχρι το 2025 ο Αρτέτα

Ο Μικέλ Αρτέτα συνεχίζει ως… Κανονιέρης!

Μετά την εξαιρετική παρουσία της Άρσεναλ -κυρίως από τον Γενάρη και μετά- τη φετινή σεζόν στην Premier League αλλά και την ανοδική πορεία της ομάδας την τελευταία διετία με τον Αρτέτα στην άκρη του πάγκου, οι Λονδρέζοι αποφάσισαν να ρίξουν γέφυρες ανανέωσης με τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος θα παραμείνει στο Έμιρεϊτες μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Μετά τα τελευταία αποτελέσματα των Κανονιέρηδων και κυρίως την εικόνα που παρουσιάζουν στο χορτάρι, η ανανέωση της συνεργασίας με τον Καταλανό προπονητή και… μαθητή του Γκουαρδιόλα ήταν αναπόφευκτη.

Ο Αρτέτα εξαργυρώνει με αυτό τον τρόπο το Κύπελλο Αγγλίας αλλά και το Σούπερ Καπ που κατέκτησε στο Νησί ως προπονητής της Άρσεναλ από το 2019 και μετά, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου παρουσιάστηκε χαρούμενος και ανυπόμονος για τη συνέχεια.

«Είμαι ενθουσιασμένος, ευγνώμων και πραγματικά, πολύ χαρούμενος” δήλωσε ο 40χρονος μετά την ανανέωση και συνέχισε:

Θέλουμε να ανεβάσουμε τον σύλλογο επίπεδο και να ανταγωνιστούμε πραγματικά τις κορυφαίες ομάδες. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να παίξουμε στο Champions League.

Πρέπει να είμαστε σε θέση να εξελίξουμε την ομάδα, να βελτιώσουμε τους παίκτες μας, να βελτιώσουμε όλα τα τμήματα, να δημιουργήσουμε ακόμη μεγαλύτερη σύνδεση με τους οπαδούς μας, να βελτιώσουμε την ατμόσφαιρα στο Εμιρέιτς, να μπορέσουμε να αποκτήσουμε κορυφαία ταλέντα και τους καλύτερους ανθρώπους για να οδηγηθεί αυτή η ομάδα σε αυτό το επίπεδο», είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο συμβόλαιο του Αρτέτα με την Άρσεναλ είχε ισχύ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς