23.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς «έπιασε» τον Βαλβέρδε, κυνηγά τον Μπάγεβιτς και σχεδιάζει από τώρα τη νέα σεζόν

Σε μία σεζόν που τη χαρακτήρισε ως την πιο δύσκολη από τη μέχρι τώρα θητεία του στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να γράψει ιστορία, τοποθετώντας το όνομά του σε μία κλειστή λίστα προπονητών με τρία σερί πρωταθλήματα Ελλάδος

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 47ο πρωτάθλημα της ένδοξης ιστορίας του μετά τη νίκη (1-2) επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το τρίτο συνεχόμενο με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του.

Μάλιστα, αυτό ήταν και το πιο δύσκολο σύμφωνα με τον Πορτογάλο πρωτεργάτη των επιτυχιών της ομάδας, ο οποίος πέρασε δύσκολες στιγμές ακόμα και σε μία σεζόν που είχε εξασφαλισμένη την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον… Γενάρη!

https://athlosnews.gr/martins-itan-to-pio-dyskolo-apo-ta-tria-protathlimata-pou-echo-kataktisei/

Η εικόνα του Ολυμπιακού, ιδίως μετά την αλλαγή του χρόνου, δεν είναι αυτή που θα ήθελε να βλέπει ο ίδιος, όπως και ο κόσμος της ομάδας που κατά καιρούς έχει αντιδράσει με τις επιλογές του Πορτογάλου αλλά στο τέλος της ημέρας δεν ξεχνά τις στιγμές που έχει ζήσει μαζί του και μένει να χειροκροτεί την ομάδα που επί Μαρτίνς κατακτά ένα τρόπαιο ανά 8 μήνες!

Το φετινό πρωτάθλημα, πάντως, είναι συμβολικό για τον Πέδρο Μαρτίνς για δύο ακόμη λόγους. Πρώτον, κατάφερε να ισοφαρίσει τον σπουδαίο Ερνέστο Βαλβέρδε στις κατακτήσεις (είχε επίσης 3), ενώ πλέον κυνηγά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος μετρά 4 πρωταθλήματα με τους Ερυθρόλευκους και επίσης κατέχει το ρεκόρ των τριών σερί. Βέβαια, ως προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχεις επιλογή, παρά να «τρέχεις» τα σερί και να κυνηγάς νέα ρεκόρ, σεζόν με τη σεζόν.

Αυτό κάνει με συνέπεια από την αρχή της πορείας του και ο Μαρτίνς, ο οποίος πλέον επικεντρώνεται στα της επόμενης σεζόν, θέλοντας παράλληλα να κλείσει τη φετινή με τον καλύτερο τρόπο στις «φιέστες» που ακολουθούν με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», μέχρι και την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Στα της νέας σεζόν, ο Πορτογάλος τεχνικός μαζί με τους συνεργάτες του θα επικεντρωθεί στο κομμάτι των μεταγραφών σε κομβικές θέσεις, ενώ μεγάλο βάρος θα πέσει και στις ανανεώσεις παικτών από το υπάρχον «ερυθρόλευκο» ρόστερ, εκεί όπου η επιλογή θα γίνει με αυστηρά κριτήρια και με βάση τη συνολική απόδοση των παικτών καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και όχι μερικές τους… εκλάμψεις προς το τέλος αυτής. Μένει να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν προετοιμασία και ποιοι θα ετοιμάσουν βαλίτσες για νέα ποδοσφαιρικά λιμάνια…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς