15.9 C
Athens

Ρόμα: Ο Μουρίνιο έγραψε ιστορία, δάκρυσε κι έδωσε την ευχή του σε Ρεάλ και Αντσελότι

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο ξεπέρασε και το εμπόδιο της Λέστερ για να φτάσει στον πολυπόθητο τελικό του νεοσύστατου Conference League, όπου θα βρει απέναντί της τη Φέγενορντ.

Οι Ρωμαίοι επικράτησαν με το κυνικό αλλά αποτελεσματικό 1-0 της Λέστερ στον επαναληπτικό των ημιτελικών χθες βράδυ στο κατάμεστο Ολίμπικο και ο «Special One» Μουρίνιο δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Ο Πορτογάλος προπονητής, που πλέον είναι ο μόνος με προκρίσεις σε τελικούς τριών διαφορετικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions League, Europa League, Conference League) και φυσικά στον τελικό των Τιράνων θέλει να γίνει και ο μοναδικός με ισάριθμες κατακτήσεις, έβαλε τα κλάματα μετά τη λήξη του αγώνα κάνοντας λόγο για μία ομάδα-οικογένεια στη Ρώμη αποθεώνοντας τους παίκτες αλλά και τους οπαδούς του ιταλικού συλλόγου.

«Είναι μία νίκη της οικογένειας, όχι μόνο στο γήπεδο αλλά στον πάγκο και στο στάδιο. Κάναμε ένα εκπληκτικό ματς, για μένα όταν ο τερματοφύλακάς σου δεν έχει κάνει ούτε μία απόκρουση σε δύο ματς απέναντι σε ομάδα της Premier League, αυτό σημαίνει πως έχεις κάνει κάτι καλό.

Οι παίκτες μας ήταν εξαιρετικοί, αξίζουν τον τελικό. Για να φτάσουμε σε αυτόν χρειάστηκε να δώσουμε 14 ματς και το πληρώσαμε με δύο χαμένους πόντους στην Serie A.

Τώρα όμως πάμε στον τελικό και θέλουμε να τον κατακτήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος κόουτς που σε συνέχεια της τοποθέτησής του τόνισε πως θα παρακολουθήσει με αγωνία τον φετινό τελικό του Champions League με την ελπίδα να κατακτήσει το 14ο της τρόπαιο η «πρώην» ομάδα του Ρεάλ Μαδρίτης και ο καλός του φίλος, Κάρλο Αντσελότι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς