22.5 C
Athens

Ρόμα – Λέστερ 1-0: Με τον μετρ Μουρίνιο και τον ασύλληπτο Έιμπραχαμ τσέκαρε εισιτήριο για Τίρανα (vid)

Η Ρόμα θα διεκδικήσει τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA. Το ταπεινό αλλά… θελκτικό Europa Conference League. Και ο Ζοσέ Μουρίνιο δεδομένα θέλει να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του και να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα έχει τρόπαιο σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ θα γίνει και εκείνος που θα υπογράψει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία των Τζιαλορόσι.

Με γκολ του Τάμι Έιμπραχαμ (9ο στη φετινή διοργάνωση) στο 11′ με φανταστική καρφωτή κεφαλιά (ο Ρικάρντο δεν μπόρεσε να τον σταματήσει στο προσωπικό μαρκάρισμα) και σε ένα διάστημα που οι γηπεδούχοι είχαν μπει φουριόζοι, η Ρόμα πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 απέναντι στη Λέστερ στο κατάμεστο Ολίμπικο και έκλεισε εισιτήριο για τα Τίρανα όπου ως φαβορί θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στο μεγάλο αουτσάιντερ, τη Φέγενορντ.

Η αύρα του συγκινημένου Κλαούντιο Ρανιέρι στο γήπεδο (πρώην προπονητής της Ρόμα και της Λέστερ που αποθεώθηκε από τους Άγγλους φιλοξενούμενους οπαδούς για την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος) δεν βοήθησε την αγγλική ομάδα να φτάσει κοντά στην ισοφάριση.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ούτως ή άλλως φέτος δεν διανύει καθόλου καλή σεζόν και προσπάθησε με ένα σουτ του Μάντισον στις καθυστερήσεις να διεκδικήσει κάτι. Στην πραγματικότητα η Ρόμα με τον Μουρίνιο στον πάγκο της ήξερε τι ακριβώς θέλει και πώς να το πάρει με τον… μετρ προπονητή σε τέτοια παιχνίδια. Δεύτερο γκολ δεν βρήκε παρά τις (λιγοστές) ευκαιρίες που δημιούργησε, ωστόσο εύκολα κλείδωσε το εισιτήριο για τον τελικό και θα διεκδικήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο σε μια σεζόν που τίποτα δεν προμήνυε μια τέτοια εξέλιξη.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες, Κάρσντορπ, Κριστάντε, Ολιβέιρα, Πελεγκρίνι, Ζαλέφσκι (84′ Βίνα), Τζανιόλο (78′ Βερετού), Έιμπραχαμ (88′ Σομουρόντοφ)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ρικάρντο Περέιρα (69′ Καστάν), Φοφανά, Έβανς, Τζάστιν, Μάντισον, Τίλεμανς, Ντιούσμπερι-Χολ (77′ Πέρεθ), Λούκμαν (46′ Αμαρτέι), Βάρντι, Μπαρνς (46′ Ιχεανάτσο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς