20.1 C
Athens

Σβεν Γκόραν Έρικσον: «Ο Τουρέ είναι περήφανος σαν τον Ζλάταν»

Ο πασίγνωστος Σουηδός τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο του Γιάγια Τουρέ τονίζοντας ότι ο παίκτης, που φημολογείται για τον Ολυμπιακό, θα πάει εκεί που θεωρεί ότι θα προσφέρει, όπως κάνει ο Ιμπραϊμοβιτς

Ασταμάτητα είναι τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό, που «στέλνουν» τον Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό και ο Σβεν Γκόραν Έρικσον του έπλεξε το εγκώμιο, παραλληλίζοντας την περηφάνια που έχει με εκείνη του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Ο Έρικσον έχει θητεύσει στον πάγκο της Μάνστεστερ Σίτι, αλλά και της εθνικής Αγγλίας και μίλησε για τον Ιβοριανό μέσο, για τον οποίο οι φήμες επιστροφής του στον Ολυμπιακό έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας από χθες.

«Ο Τουρέ είναι ένας περήφανος άντρας, περήφανος για το τι μπορεί να κάνει. Δε νομίζω ότι θα υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα, αν δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει την δουλειά», είπε αρχικά ο Έρικσον και τον παραλλήλισε με τον συμπατριώτη του, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, λέγοντας:

«Είναι κάπως σαν τον Ζλάταν (σ.σ. Ιμπραϊμοβιτς), αφού και οι δύο είναι μεγάλοι παίκτες και γνωρίζουν πότε μπορούν να βγάλουν σε πέρας μια αποστολή. Ο Ζλάταν αρνήθηκε να παίζει στο Μουντιάλ με τη Σουηδία, γιατί γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αγώνες κάθε τρεις μέρες. Από την άλλη μεριά, ήξερε ότι θα πήγαινε καλά στις ΗΠΑ και γι’ αυτό συνεχίζει εκεί την καριέρα του.

Όπου και να αποφασίσει να πάει ο Γιάγια, είτε σε ομάδα του Λονδίνου, της Αγγλίας ή της Κίνας, θα το κάνει με απόλυτη συνείδηση ότι μπορεί να τα καταφέρει και να βοηθήσει ουσιαστικά. Ο Τουρέ είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, ένα μεγάλο μυαλό, ένας σπουδαίος αθλητής».

Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει, αλλά ούτε έχει διαψεύσει την επικείμενη απόκτηση του Γιάγια Τουρέ, του οποίου έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία με την Μάντσεστερ Σίτι.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς