19.7 C
Athens

Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-1 (παρ.): Μαδριλένικο έπος ξανά και ραντεβού με Λίβερπουλ στο Παρίσι! (vid)

Δεν υπάρχει αυτό που κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης φέτος! Δεν υπάρχει η νοοτροπία αυτής της ομάδας στην αγαπημένη της διοργάνωση: Το Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τρίτη φορά στα φετινά νοκ άουτ, η Ρεάλ έφτασε σε μια ανατροπή για να πάρει την πρόκριση. Μπορεί η Παρί Σεν Ζερμέν και η Τσέλσι να αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα ωστόσο κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι έδειξε ακόμα περισσότερο το μέταλλό της.

Τι κι αν βρισκόταν με δύο γκολ διαφορά (στο συνολικό σκορ) πίσω στο 90′ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»; Ο Ροντίγκο σκόραρε δις, η Ρεάλ έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί ο Καρίμ Μπενζεμά (ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της φετινής διοργάνωσης που κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του) «σκότωσε» την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα (3-1) και της στέρησε την ευκαιρία να βρεθεί σε δεύτερο σερί τελικό για να διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο.

Τέσσερα χρόνια μετά θα συναντηθούν εκ νέου Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης: Τότε η Βασίλισσα πήρε το τελευταίο της Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό θα επιδιώξει να κάνει και τώρα απέναντι στους καλύτερους Κόκκινους που θα ψάξουν… εκδίκηση! Ο Κάρλο Αντσελότι θα βρει τον Γιούργκεν Κλοπ ως αντίπαλο με τον Ιταλό να έχει γράψει ιστορία αφού πλέον είναι ο μοναδικός με παρουσία σε πέντε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ανώτερη σαν ομάδα στα δύο παιχνίδια ωστόσο δεν είχε το ειδικό βάρος και έκανε κάκιστη διαχείριση νομίζοντας πως… προκρίθηκε με αποτέλεσμα πλέον να μένει στο κυνήγι του πρωταθλήματος.

Οι Πολίτες στο πρώτο μέρος άγγιξαν το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις είτε με τον Ντε Μπρόινε και τον Ζεσούς είτε με τον Μπερνάρντο Σίλβα που υποχρέωσε σε δύσκολες επεμβάσεις τον Κουρτουά. Ο Βινίσιους ήταν ο μοναδικός που απασχόλησε κάπως την άμυνα των Άγγλων με τον Κασεμίρο να γλιτώνει τρεις φορές την κίτρινη κάρτα από τον Ορσάτο σε κάποια τραγικά μαρκαρίσματα σε Ντε Μπρόινε και Φόντεν.

Ο χαμηλός ρυθμός έμοιαζε να ευνοεί τη Μάντσεστερ Σίτι που βρήκε το γκολ στο 73′ σε μια ταχύτατη αντεπίθεση: Ο Μπερνάρντο Σίλβα πέρασε στον Μαχρέζ και εκείνος με ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να προχωρούν σε… διαχείριση όσο περνούσαν τα λεπτά με τη Ρεάλ να ανοίγεται. Ο Γκρίλις είχε δύο κλασικότατες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ αλλά τις σπατάλησε και τις δύο με αποτέλεσμα να γίνεται η απόλυτη έκπληξη στο 90′!

Ο Ροντρίγκο ξαναέβαλε τη Ρεάλ στο ματς (προηγήθηκε έξοχη συνεργασία Καμαβινγκά και Μπενζεμά) και ένα λεπτό αργότερα με την άμυνα των Πολιτών αποσβολωμένη ο Καρβαχάλ έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Ασένσιο πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ροντίγκο τη δεύτερη για να γράψει το 2-1 και να στείλει το ματς στην παράταση.

Η αδυναμία της Μάντσεστερ Σίτι να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα φάνηκε (και) στο έξτρα ημίωρο. Ο Μπενζεμά δεν θα μπορούσε να λείψει από το πάρτι και στο 95′ κέρδισε πέναλτι από τον απρόσεχτο Ρουμπέν Ντίας, ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για μια από τις κορυφαίες προκρίσεις της Ρεάλ τα τελευταία χρόνια. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε ούτε τελική στο δεύτερο μέρος της παράτασης και αυτό λέει πολλά από μόνο του!

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο (115′ Βάθκεθ), Νάτσο, Μεντί, Μόντριτς (75′ Ασένσιο), Κασεμίρο (75′ Καμαβινγκά), Κρόος (68′ Ροντρίγκο), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (104′ Θεμπάγιος), Βινίσιους (115′ Βαγέχο)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ (72′ Γκιουντογκάν), Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Σίλβα, Ρόδρι (99′ Στέρλινγκ), Ντε Μπρόινε (72′ Ζιντσένκο), Μαχρέζ (85′ Φερναντίνιο), Ζεσούς (79′ Γκρίλις), Φόντεν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς