27.7 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1: Οι Πράσινες ισοφάρισαν τη σειρά των τελικών

Οι Πράσινες υπερασπίστηκαν την έδρα τους κόντρα στις Ερυθρόλευκες που αντιμετώπισαν προβλήματα στο κέντρο και την υποδοχή - Η σειρά των τελικών μεταφέρεται ξανά στο Ρέντη και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το 2-1

Ο Παναθηναϊκός υπερασπίστηκε την έδρα του και ισοφάρισε τη σειρά των τελικών της Volley League Γυναικών κόντρα στον Ολυμπιακό επικρατώντας με 3-1 στο Μαρούσι. Υπενθυμίζεται πως ο τρίτος τελικός των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή (6/5) στο κλειστό «Μ. Μερκούρη» του Ρέντη.

Με την Γκρόθες και τη Ρόγκα να κάνουν αρκετή δουλειά στην υποδοχή και την Παπαφωτίου να παίζει αρκετά με την Κρος (που ανέβασε την απόδοσή της συγκριτικά με τον πρώτο τελικό), οι Πράσινες έκαναν το 1-1 αλλά ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να διατηρεί το πλεονέκτημα έδρας και την ευκαιρία (εφόσον κερδίσει την Παρασκευή) να ψάξει το μπρέικ για τον τίτλο στο επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων στον Άγιο Θωμά (ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες).

Η ομάδα του Κάρλο Παρίζι αντιμετώπισε προβλήματα στην υποδοχή (άρα η Χριστοδούλου είχε δυσκολότερο έργο) και με τις Άγκοστ και Χίπε να μη βρίσκονται σε καλή μέρα, ο Ολυμπιακός έγινε μονοδιάστατος επιθετικά και γνώρισε μια ήττα που όμως δεν του δημιουργεί πρόβλημα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο πρώτο σετ αλλά ο Ολυμπιακός το ισορρόπησε και οι δύο τους πήγαν πόντο-πόντο ως το 12-12. Η Χαντάβα ανέβασε τη διαφορά στους τρεις (15-12) και οι Ερυθρόλευκες πλησίασαν χάρη στην άουτ επίθεση της Χατζηευστρατιάδου (17-16) ωστόσο κόλλησαν στη συνέχεια και οι Πράσινες με αρκετό πρώτο χρόνο έφτασαν στο 25-17 και στο 1-0.

Η ομάδα του Κάρλο Παρίζι έκανε δυναμικό ξεκίνημα με τη Γιώτα στο δεύτερο (3-6) αλλά τα δικά της λάθη επέτρεψαν στις Πράσινες όχι μόνο να ισοφαρίσουν αλλά να αποκτήσουν διαφορά τεσσάρων πόντων (14-10) με τις Κωνσταντίνου και Χαντάβα. Η είσοδος της Γενιτσαρίδη αντί της αρνητικής (για δεύτερο σερί ματς) Άγκοστ συνέβαλαν στην άνοδο του Ολυμπιακού σε υποδοχή και άμυνα, με τις Ερυθρόλευκες με μπλοκ να κάνουν το 21-21. Ωστόσο, ξανά ο Παναθηναϊκός στα κρίσιμα σημεία είχε την απάντηση με την Κρος και έκανε το 2-0 (25-22).

Με ανάλογη εικόνα με αυτή του τρίτου σετ μπήκε ο Ολυμπιακός στο τέταρτο για να προηγηθεί και να πιέσει περισσότερο στο σέρβις τις Πράσινες που έριξαν τα ποσοστά τους στην επίθεση. H Σάλας και κυρίως η Χίπε και η Εμμανουηλίδου έδωσαν αέρα τριών πόντων στις Ερυθρόλευκες που είχαν το μομέντουμ και δημιούργησαν προβλήματα στην υποδοχή σημαδεύοντας τη Χαντάβα. Η Γκρόθες σημάδευε άουτ, το κέντρο βγήκε off και ο Ολυμπιακός με τη Χίπε μείωσε σε 2-1 (22-25).

Η Κρος έδωσε ρυθμό στον Παναθηναϊκό από το σέρβις στο τέταρτο σετ. Η Καναδή με το κυματιστό σέρβις που επιχείρησε, χάλασε τελείως την ερυθρόλευκη υποδοχή και το 4-4 έγινε 10-5 με επιμέρους 6-1 των γηπεδούχων. Η Άγκοστ πέρασε ξανά αντί της Γενιτσαρίδη για τον Ολυμπιακό που δεν έβρισκε λύσεις και έπεφτε πάνω στο καλά στημένο μπλοκ. Οι Πράσινες έφτασαν σε double score (14-7) και κατέκτησαν το σετ και τη νίκη παρά την ύστατη ερυθρόλευκη αντεπίθεση με τα σέρβις της Σάλας (25-21).

ΤΑ ΣΕΤ: 3-1 (25-17, 25-22, 22-25, 25-21)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς