18.3 C
Athens

Times: «Παγώνει» η πώληση της Τσέλσι λόγω του χρέους των Μπλε στον Αμπράμοβιτς

Οι Λονδρέζοι μέσω του νέου τους ιδιοκτήτη, μετά από απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, θα χρειαστεί να ξεχρεώσουν τον Αμπράμοβιτς με το εξωπραγματικό ποσό των 1,6 δισ. ευρώ, χρήματα που είχε δανείσει ο Ρώσος στην Τσέλσι κατά τα χρόνια της δικής του ηγεσίας

Ο Τον Μπόιλι μπορεί να παρουσιαζόταν τις τελευταίες ημέρες ως αυτός που θα αναλάβει το «καράβι» της Τσέλσι μετά την ανακοίνωση του Ρομάν Αμπράμοβιτς να βάλει πωλητήριο στους Μπλε του Λονδίνου, ωστόσο οι «Times» έρχονται να δώσουν μία νέα διάσταση στα σενάρια κάνοντας λόγω για «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων λόγω του υπέρογκου χρέους της ομάδας στον Ρώσο μεγιστάνα.

https://athlosnews.gr/konta-stin-allagi-selidas-i-tselsi-o-tont-boili-epilechthike-gia-neos-idioktitis-ton-londrezon/

Συγκεκριμένα οι Λονδρέζοι μέσω του νέου τους ιδιοκτήτη, μετά από απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, θα χρειαστεί να ξεχρεώσουν τον Αμπράμοβιτς με το εξωπραγματικό ποσό των 1,6 δισ. ευρώ, χρήματα που είχε δανείσει ο Ρώσος στην Τσέλσι κατά τα χρόνια της δικής του ηγεσίας.

Η κατάθεση των περίπου 1.600.000.000 λιρών θα πρέπει να γίνει από τον νέο ιδιοκτήτη των Μπλε στην εταιρία Camberley International Investments, μία offshore που εδρεύει στο Τζέρσεϊ και η οποία φέρεται να συνδέεται με τον Αμπράμοβιτς και να είναι πιστωτής της Fordstam Ltd, μητρικής της Τσέλσι.

Την ίδια ώρα, η όλη εξέλιξη έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ζήτησε ο ίδιος ο Αμπράμοβιτς, που όπως είχε τονίσει στην ανακοίνωση της αποχώρησής του από την Τσέλσι, επιθυμία του ήταν να μην υπάρξει επιστροφή των χρημάτων που είχε δανείσει στους Λονδρέζους, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό από την πώληση της ομάδας (κοντά στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ) να πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό και σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η εξέλιξη σε μία υπόθεση που όσο καθυστερεί, τόσο πιο «θολό» γίνεται το τοπίο αναφορικά με την επόμενη ημέρα της Τσέλσι, σε διοικητικό αλλά και αγωνιστικό επίπεδο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς