18.7 C
Athens

Πρόταση-βόμβα για επιπλέον κοινοτικούς στη Volley League!

Το FWS έχει το ρεπορτάζ για την πρόταση που θα κατατεθεί στο Δ.Σ. της ΕΣΑΠ που θα διεξαχθεί μετά το τέλος του Λιγκ Καπ και αφορά στην παρουσία επιπλέον κοινοτικών στις ομάδες - Ποια τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

Στις 13 Μαΐου ολοκληρώνεται και τυπικά η σεζόν στο βόλεϊ Ανδρών με τον δεύτερο τελικό του Λιγκ Καπ και στη συνέχεια οι ομάδες της Volley League θα προχωρήσουν στην πρώτη τους συνάντηση για τη νέα σεζόν όπου θα ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις στο δομικό σκέλος της επόμενης χρονιάς (όπου τα σωματεία θα είναι δέκα αντί για οχτώ).

Εκτός από τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αποφάσεις θα παρθούν και αναφορικά με τον αριθμό των ξένων ο οποίος τα τελευταία χρόνια ανέρχεται στους τέσσερις. Και μπορεί εδώ και καιρό να… ψιθυρίζεται πως ο αριθμός ενδεχομένως να αυξηθεί στους πέντε, ωστόσο υπάρχει μια ακόμα πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί στο Δ.Σ. των ομάδων της ΕΣΑΠ και αφορά στους κοινοτικούς!

Οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το FWS αναφέρουν πως η συγκεκριμένη πρόταση που θα κατατεθεί αφορά σε 5 κοινοτικούς (έως 5 για την ακρίβεια) και 3 ξένους (αντί για 4) προκειμένου οι ομάδες να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές – και στην Ευρώπη – σε ένα τάιμινγκ που μοιάζει ιδανικό γιατί ο αριθμός των ομάδων αυξάνεται και ο αριθμός των καλών Ελλήνων (όσοι δεν αγωνιστούν στο εξωτερικό) είναι περιορισμένος και δη για τους τέσσερις (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Φοίνικας Σύρου, ΠΑΟΚ) που κάνουν πρωταθλητισμό.

Οι Έλληνες αθλητές (και ειδικά αυτοί που πρωταγωνιστούν) που είναι λίγοι, με τα τωρινά δεδομένα έχουν το δικαίωμα να μπουν στη διαπραγμάτευση με τις ομάδες ζητώντας περισσότερα χρήματα γνωρίζοντας πως ούτως ή άλλως τα σωματεία θα υποχρεωθούν να δώσουν περισσότερα ώστε να έχουν τουλάχιστον τρεις στην επτάδα (μαζί με λίμπερο).

Είναι προφανές πως ομοφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει και δεδομένα ο ΠΑΣΑΠ θα αντιδράσει με κάθε τρόπο κάτι που συνεπάγεται πως ενδεχομένως η καυτή πατάτα να περάσει στα χέρια της ΕΟΠΕ η οποία αρχικά ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στο σενάριο των πέντε ξένων. Βέβαια, εφόσον οι ομάδες συμφωνήσουν τότε είναι υποχρεωμένη να δώσει το πράσινο φως στην όποια απόφαση ή έστω να βρει μια μέση λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές (ΕΣΑΠ – ΠΑΣΑΠ) όπως έχει συμβεί παλαιότερα.

Σημειώνεται πως πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα με την αύξηση ξένων ή την παρουσία κοινοτικών απλώς φέτος οι ομάδες δείχνουν πιο ζεστές να συμβεί κάτι τέτοιο, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία που υπάρχει στο να βρεθούν καλοί Έλληνες αλλά και πάντα με γνώμονα την οικονομική συγκυρία: Από τη στιγμή που οι αθλητές ζητούν περισσότερα, τότε περιορίζεται περισσότερο το μπάτζετ για τους ξένους που μπορούν να αποκτηθούν. Όλα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα στο προσεχές χρονικό διάστημα, με τα σωματεία πάντως να έχουν προχωρήσει ήδη σε σημαντικό βαθμό τον σχεδιασμό τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς