19.9 C
Athens

Συνεδριάζει η ΕΟΕ μετά τις αντιδράσεις για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η απογευματινή (3/5) Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα συζητήσει και θα επικεντρωθεί στις αντιδράσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σχετικά με την επικείμενη παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ θα κρίνει και τις επόμενες άμεσες κινήσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΕΟΕ, προκειμένου να υπερασπιστεί το συμφέρον σύσσωμου του ελληνικού αθλητισμού, είναι αποφασισμένη να ζητήσει συνάντηση το ταχύτερο δυνατό με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ζήτημα που έχει προκύψει εστιάζει στο «θολό» τοπίο που υφίσταται σχετικά με το τι ακριβώς περιλαμβάνει η παραχώρηση του συνόλου των εγκαταστάσεων του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Χωρίς να είναι οι εκπρόσωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού αντίθετοι με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στους «πράσινους», δικαίως αγωνιούν για πιθανό… ξεσπίτωμα «μικρών» και όχι μόνο αθλημάτων, μιας και το χρονικό όριο της παραχώρησης (49 χρόνια), ενδέχεται -αν δεν ξεκαθαριστεί- να αποκλείσει κάθε ερασιτεχνικό άθλημα από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν ικανές εναλλακτικές επιπέδου ΟΑΚΑ.

Η μεγαλύτερη ανησυχία εκφράζεται από το άθλημα της Ξιφασκίας, η οποία χρησιμοποιεί το προπονητήριο του ΟΑΚΑ, όπου στεγάζεται και η μοναδική σάλα που διεξάγονται διεθνείς διοργανώσεις. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν βρεθεί ανάλογου επιπέδου «σπίτι» η Ξιφασκία κινδυνεύει με διάλυση.

Επίσης, πρόβλημα εντοπίζεται και στη μεγάλη αρένα, την οποία χρησιμοποιούν κι άλλα αθλήματα που διεκδικούν Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια ( αρχές Ιουλίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Τσιρλίντινγκ), όπως και οι Εθνικές ομάδες ομαδικών αθλημάτων, για τη διεξαγωγή τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, κλπ.

Το θέμα OAKA – ΚΑΕ Παναθηναϊκός, λοιπόν, είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της ΕΟΕ στη σημερινή απογευματινή συνεδρίαση, όπου και θα αποφασιστούν οι άμεσες κινήσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ομοσπονδιών μελών της για τη διασφάλιση των συμφερόντων σύσσωμου του ελληνικού αθλητισμού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς