27.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Η Λίβερπουλ τον στέλνει στον β’ προκριματικό του Champions League!

Μετά τον αποκλεισμό των ρωσικών συλλόγων από την UEFA, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα μπορούν να γνωρίζουν από αύριο κιόλας αν θα αποφύγουν τον πρώτο γύρο των προκριματικών του C.L.

Μετά τα μέσα Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός τις επίσημες υποχρεώσεις του για τη σεζόν 2022-2023.

Ο αποκλεισμός των ρώσικων ομάδων από την UEFA (ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 2/5) σε συνδυασμό με την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό (χρειάζεται έναν βαθμό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) και την πρόκριση της Λίβερπουλ φέρνουν τους Ερυθρόλευκους στον β’ προκριματικό του Champions League.

Οι Κόκκινοι την Τρίτη (3/5) θέλουν να κλειδώσουν την πρόκριση κόντρα στη Βιγιαρεάλ και να μην υποστούν παρόμοιο κάζο με αυτό των Γιουβέντους και Μπάγερν, με το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Άνφιλντ να αποτελεί μαξιλαράκι ασφαλείας! Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν θα ξεκινήσει σε αυτή την περίπτωση τις υποχρεώσεις του από τον πρώτο προκριματικό του Champions League αλλά από τον δεύτερο και μάλιστα ως ισχυρός.

Αυτό συνεπάγεται πως στις 17 Μαΐου η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν και θα εκκινήσει την επόμενη δύο μήνες αργότερα με το πρώτο ευρωπαϊκό ματς (19 ή 20 Ιουλίου) με φόντο την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί πλέον είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τους ουκρανικούς συλλόγους…

https://athlosnews.gr/i-uefa-apekleise-tous-syllogous-kai-tis-ethnikes-omades-tis-rosias-apo-oles-tis-diorganoseis-tis/

Σημειώνεται πως ο αποκλεισμός των ρώσικων ομάδων φέρνει παράλληλα τη Σέλτικ του Άγγελου Ποστέκογλου και του Γιώργου Γιακουμάκη στους ομίλους του Champions League με απευθείας εισιτήριο, ενώ ταυτόχρονα όλες οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη Ρωσία και ως την 20ή θέση κερδίζουν από έναν γύρο, άρα γλιτώνουν δύο παιχνίδια και έχουν επιπλέον 15 μέρες ξεκούρασης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς