18.4 C
Athens

Αστέρας – Λαμία 0-2: Τόπος σωτηρίας η Τρίπολη για τους Φθιώτες

Η Λαμία κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τους Αρκάδες στην Τρίπολη και απέκτησε τέσσερις βαθμούς απόσταση από τον ουραγό Απόλλωνα που θα αντιμετωπίσει στη Ριζούπολη την επόμενη και προτελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ - Φαβορί για μπαράζ παραμονής οι Φθιώτες

Η Τρίπολη ταιριάζει στη Λαμία και ειδικά φέτος που διανύει τη χειρότερη σεζόν της. Η ομάδα της Φθιώτιδας κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τον Αστέρα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» με 2-0 και επέστρεψε στις νίκες μετά τις 19 Μαρτίου για να αποκτήσει προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τον ουραγό Απόλλωνα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι άουτ.

Τι συνεπάγεται αυτό; Πώς στη Λαμία αρκεί και η ισοπαλία στην αναμέτρηση στη Ριζούπολη με την Ελαφρά Ταξιαρχία αν και ακόμα και με ήττα θα έχει το πάνω χέρι στην τελευταία αγωνιστική. Εν πολλοίς η Λαμία έκανε το κομβικότερο βήμα για την παραμονή της στην Τρίπολη απέναντι στον αδιάφορο βαθμολογικά Αστέρα που έπαιξε με σημαντικές απουσίες λόγω κορωνοϊού.

https://athlosnews.gr/ionikos-apollon-5-1-diasyrmos-kai-miso-vima-apo-ton-ypovivasmo-vid/

Ο Αστέρας ήταν σχεδόν… αόρατος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και στο πρώτο ημίχρονο η Λαμία πάτησε καλύτερα στην αντίπαλη περιοχή με πίεση ψηλά. Μια φάση της ήταν αρκετή στο 45′ για να πάρει το προβάδισμα. Ο Χριστόπουλος έκανε τραγικό λάθος και ο Μανούσος έκλεψε την μπάλα για να φύγει τετ α τετ και να πλασάρει εύστοχα τον Τσιφτσή γράφοντας το 0-1.

Οι Αρκάδες ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας γκολ ισοφάρισης με μεγαλύτερη ευκαιρία τη διπλή του Μπαράλες που δεν κατάφερε σε δύο χρόνους να νικήσει με κεφαλιές τον Σαράνοφ. Η Λαμία οχυρώθηκε στην άμυνα και διαχειρίστηκε το υπέρ της 0-1 για να βρει δεύτερο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα στο 80′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο Προβυδάκης έστησε την μπάλα στο ημικύκλιο της αντίπαλης περιοχής και εκτέλεσε απευθείας με τον Τσιφτσή να κάνει κάκιστη εκτίμηση και να χάνει τη φάση με αποτέλεσμα να γίνει το 0-2. Εκεί η Λαμία κλείδωσε το τρίποντο το οποίο ουσιαστικά σημαίνει… μισή-παραμονή πριν το μεγάλο ματς με τον Απόλλωνα το επόμενο Σάββατο (7/5, 19:30) στη Ριζούπολη.

Υπενθυμίζεται πως ο ουραγός θα υποβιβαστεί απευθείας και ο προτελευταίος θα δώσει μπαράζ παραμονής (δύο ματς) με τον ηττημένο των αναμετρήσεων Βέροια – Λεβαδειακός.

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΛΑΜΙΑ 0-2

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Σκόρερ: 45′ Μανούσος, 80′ Προβυδάκης

Διαιτητής: Φωτιάς

Κίτρινες:

ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Άλβαρες, Κανελλόπουλος (62′ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Σόνι, Σίτο (82′ Γ. Παπαδόπουλος), Μιχόπουλος (61′ Μπενίτο), Μπαράλες.

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Μανούσος (85′ Αραμπούλι), Τιρόνε (65′ Νούνιες), Καραμάνος (74′ Ρόμανιτς), Σιμόν, Μπεχαράνο (85′ Γκέντσογλου), Λούκας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς