19 C
Athens

Ο Γιάννης Παπανικολάου κατέκτησε δεύτερο σερί Κύπελλο Πολωνίας με τη Ρακόφ

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Ρακόφ χρίζεται Κυπελλούχος Πολωνίας έπειτα από την επικράτησή της στον τελικό της Βαρσοβίας με 3-1 απέναντι στη Λεχ Πόζναν.

Πρόκειται για το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία της Ρακόφ Τσεστόχοβα (όλα κατακτήθηκαν την τελευταία διετία) η οποία είναι πρωτοπόρος στο πολωνικό πρωτάθλημα με 65 βαθμούς όσους έχει και η Λεχ Πόζναν με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Βασικός στον τελικό του Κυπέλλου αγωνίστηκε (όπως και σε όλη τη σεζόν) ο Γιάννης Παπανικολάου. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου και του Πλατανιά κατέγραψε την 36η συμμετοχή του στη σεζόν και είναι για δεύτερη χρονιά ο κινητήριος μοχλός στη μεσαία γραμμή του πολωνικού συλλόγου που φέτος έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις με τη Λεχ Πόζναν.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Γκουτκόφσκις στο 6ο λεπτό και στο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη στο 0-2 χάρη και στο γκολ του Γντόβιακ. Ο Αμαράλ μείωσε προσωρινά στο 52′ αλλά στο 76′ ο πρώην παίκτης της Λεβάντε Ίβι Λόπεθ έβαλε τους τίτλους τέλους και χάρισε το τρόπαιο στη Ρακόφ με το 20ό γκολ του (έχει και 12 ασίστ) στην 42η συμμετοχή του στη σεζόν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς