23.7 C
Athens

Ο Ντε Τσέρμπι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Σαχτάρ

Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι εξάντλησε κάθε πιθανότητα προκειμένου να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στη Σαχτάρ και παρέμεινε στον σύλλογο ακόμα και μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και ενώ είχε προτάσεις στα χέρια του για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Ωστόσο, η συνεργασία των δύο πλευρών αναμένεται να λήξει άδοξα τελικά, καθώς όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Ιταλός προπονητής μέσα από την ιστοσελίδα του συλλόγου, αυτή ήταν η τελευταία του μέρα στη Σαχτάρ.

Ο κύκλος των φιλικών αναμετρήσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα ολοκληρώθηκε, στο ουκρανικό πρωτάθλημα της σεζόν 2021/2022 μπήκε μια τελεία κατόπιν ομόφωνης απόφασης των ομάδων (η Σαχτάρ πρωτοπόρος τη στιγμή της διακοπής) και το μέλλον είναι αβέβαιο για τους συλλόγους αφού ο πόλεμος μαίνεται.

Η επόμενη σεζόν είναι στον αέρα και ο Ντε Τσέρμπι δεν θα ρισκάρει – μεταξύ άλλων βρίσκεται στο στόχαστρο της Νάπολι – να παραμείνει ανενεργός, με τους διοικούντες τον ουκρανικό σύλλογο να δείχνουν κατανόηση στον 43χρονο που χειρίστηκε με άψογο επαγγελματισμό την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.

«Είναι μια συναισθηματική και πολύ στενάχωρη μέρα γιατί ίσως αυτή ήταν η τελευταία μου μέρα ως προπονητής της Σαχτάρ. Μίλησα σε όλους, διοίκηση και παίκτες. Αν υπάρχει πρωτάθλημα θέλω να μείνω και αν δεν υπάρχει θέλω να ξεκινήσω μια κανονική ζωή και να συνεχίσω να δουλεύω. Το πρόβλημα είναι ο χρόνος. Τα πρωταθλήματα τελειώνουν και η νέα σεζόν θα ξεκινήσει. Ο χρόνος είναι αυτός που με κάνει να ανησυχώ για την παραμονή μου. Η απόφαση μου δεν έχει να κάνει με τη δυναμική που θα έχει η ομάδα ή με το αν θα παίζουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για μένα ήταν σημαντικό που κλείσαμε όλοι μαζί αυτή την περίοδο, διότι αν έφευγα τώρα δεν θα ήμουν σε θέση να ολοκληρώσω αυτή τη διαδρομή», υποστήριξε μεταξύ άλλων συναισθηματικά φορτισμένος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς