16.7 C
Athens

H επόμενη ημέρα των μεγάλων αστέρων μετά τον θάνατο του Ραϊόλα

O ξαφνικός και επεισοδιακός θάνατος του Μίνο Ραϊόλα προκάλεσε σοκ και ρήγματα στον χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με το μέλλον των Χάαλαντ και Πογκμπά να παραμένει αβέβαιο, όσο ο Ιμπραϊμοβιτς κάνει πλάνα για να ενσωματωθεί στην πετυχημένη ομάδα που στελέχωσε ο Ιταλός ατζέντης

Ο θάνατος του Μίνο Ραϊόλα προκάλεσε διπλό σοκ στον χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η αρχική λανθασμένη πληροφόρηση της Πέμπτης και η επίσημη ανακοίνωση της απώλειας του το Σάββατο μας προκάλεσε περίεργα συναισθήματα και σίγουρα, στο αποτέλεσμα, άφησε ένα μεγάλο κενό στην «επιχείρηση» του ποδοσφαίρου, που έχασε τον μεγαλύτερο πρεσβευτή της.

Ο Ιταλός ατζέντης ήταν ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε εκεί έξω αναφορικά με τα μεταγραφικά deals και την εκπροσώπηση των μεγαλύτερων αστέρων του χθες και του σήμερα, είχε τον τρόπο να σε κερδίζει και κυρίως να «ντριμπλάρει» τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης αποσπώντας σχεδόν 1 δις ευρώ από τις συμφωνίες που έκλεινε ανά τα χρόνια.

Οι πιο γνωστοί πελάτες του (Ιμπραϊμοβιτς, Χάαλαντ, Πογκμπά) είναι κι αυτοί που «πόνεσαν» περισσότερο για την ξαφνική απώλειά του που οφειλόταν σε σοβαρή πνευμονική ασθένεια. Το… αύριο τους παραμένει αβέβαιο, αλλά αυτή τη στιγμή είναι και το τελευταίο που τους ενδιαφέρει. Ειδικά για τον Ζλάταν ο χαμός του Ραϊόλα αποτελεί σοβαρή πληγή, καθώς πέρα από την επαγγελματική τους σχέση διατηρούσαν και φιλία πολλών ετών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Ιταλία ο Ζλάταν σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εργαστεί ως ατζέντης στο γραφείο του Ραϊόλα, εφόσον αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του μέσα στον επόμενο χρόνο. Εκεί θα συναντήσει τους καλούς συνεργάτες αλλά και συγγενείς του Ραϊόλα, Βιντσέντζο και Ραφέλα Πιμέντα, με την τελευταία να αποκτά και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του εκλιπόντα (κοντά στα 90 εκατομμύρια ευρώ) αφού από το 2005 και μετά αποτελούσε τη σύντροφό του.

Αυτοί θα κληθούν να συνεχίσουν το απαιτητικό και επιτυχημένο έργο του «GOAT» των ατζέντηδων, Μίνο Ραϊόλα. Όσον αφορά το μέλλον του Έρλινγκ Χάαλαντ που αποτελούσε και το μεγαλύτερο «στοίχημά» του παραμένει ακόμα άγνωστο και θα κριθεί από τη στάση που θα διατηρήσει ο Νορβηγός αστέρα, που μέχρι πρότινος είχε στα… σκαριά μέσω του Ραϊόλα τη μεταγραφή του στη Σίτι.

Ο Πολ Πογκμπά δεδομένα θα μείνει κοντά στο γραφείο του Ραϊόλα αλλά και τους ανθρώπους του, αφού, όπως και ο Ίμπρα, διατηρούσε εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις με την οικογένεια του Ιταλού μάνατζερ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς