21.2 C
Athens

Η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα και Σιώπη στέφθηκε πρωταθλήτρια Τουρκίας μετά από 38 χρόνια!

Ονειρικό φινάλε στη σεζόν για την ομάδα της Τραπεζούντας, που με τους Σιώπη και Μπακασέτα ως βασικά στελέχη της πανηγύρισε το πρώτο της πρωτάθλημα στην Τουρκία μετά από 38 ολόκληρα χρόνια!

Μεθυσμένη πολιτεία η Τραπεζούντα! Μετά από 38 ολόκληρα χρόνια η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα και Σιώπη βρίσκεται ξανά στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος σε μία χρονιά-ορόσημο για τους Έλληνες διεθνείς και φυσικά τους οπαδούς της ομάδας.

Στο ματς που χρειαζόταν απλώς ένα βαθμό για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, η Τράμπζονσπορ αρκέστηκε στο 2-2 με την Αντάλιασπορ και από σήμερα (30/4) βρίσκεται και μαθηματικά στην κορυφή, δίχως να μπορεί να αλλάξει κάτι μέσα στις επόμενες αγωνιστικές. Σπουδαία επίτευγμα με τους Σιώπη και Μπακασέτα να έχουν τεράστια συνεισφορά στη φετινή ξέφρενη πορεία της τουρκικής ομάδας!

ΟΙ ΕΞΑΛΛΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο η Τράμπζονσπορ έγραψε ιστορία και «μέθυσε» με χαρά τους χιλιάδες οπαδούς της, οι περισσότεροι εκ των οποίων βλέπουν για πρώτη φορά πρωτάθλημα στη ζωή τους, όπως σε αντίστοιχη περίπτωση έγινε στη χώρα μας πριν 3 χρόνια με τον ΠΑΟΚ.

Όσοι δεν κατάφεραν να βρίσκονται σε αυτή την ιστορική στιγμή (και ήταν πολλοί) συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου τη χρωμάτισαν από νωρίς το απόγευμα με τα χρώματα της ομάδας και όλοι μπορούμε να φανταστούμε τα σκηνικά έξαλλων πανηγυρισμών που θα ακολουθήσουν για κάτι που οι οπαδοί της Τράμπζονσπορ περίμεναν εδώ και 38 χρόνια.

Mε αυτό το αποτέλεσμα ο ηγέτης Μπακασέτας των 8 γκολ και των 4 ασίστ αλλά και ο ασταμάτητος και ακούραστος Σιώπης των 31 συμμετοχών πανηγυρίζουν τον πρώτο τους τίτλο εκτός Ελλάδας και μάλιστα σε μία συνθήκη που θα δουν τα ονόματά τους να γράφονται με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας.

Μάλιστα λίγο πριν τη λήξη του εορταστικού αγώνα ο Μπακασέτας λίγο έλειψε να πιαστεί στα χέρια με τον Βουράλ της Αντάλιασπορ αλλά εντέλει επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι για να ηρεμίσει το κλίμα, μέχρι να «μπουκάρουν» στον αγωνιστικό χώρο εκατοντάδες οπαδοί των γηπεδούχων θεωρώντας ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Η Τράμπζονσπορ βρίσκεται πλέον στο +11 από την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα και δεν χάνει το πρωτάθλημα, ούτε με αίτηση! Πρώτο στην καριέρα του για τον Μανώλη Σιώπη, δεύτερο μετά από αυτό με την ΑΕΚ το 2018 για τον αρχηγό της εθνικής Ελλάδας, Τάσο Μπακασέτα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς