22.4 C
Athens

Αντί γι’ αστέρια, είδε αστράκια… (videos)

Η Μπενφίκα πέρασε σα σίφουνας από την Τούμπα, διασύροντας τον ΠΑΟΚ με το... αστρονομικό 1-4

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το εμπόδιο της Μπενφίκα αποδείχθηκε αξεπέραστο για τον «Δικέφαλο του Βορρά», πoυ γνώρισε τη συντριβή στην Τούμπα με 4-1. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του φαίνεται ότι έμειναν στο 1-1 της Λισαβόνας και το πλήρωσαν ακριβά. Έτσι διατηρήθηκε και η παράδοση που θέλει τον ΠΑΟΚ, για τέταρτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι όταν έχει πάρει εκτός έδρας 1-1 να μη μπορεί να το υπερασπιστεί στην έδρα του και να πάρει την πρόκριση.

Το όνειρο έγινε… εφιάλτης για τον ΠΑΟΚ. Κι όμως… Στο ξεκίνημα του ματς όλα πήγαιναν πρίμα. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Πρίγιοβιτς άνοιξε το σκορ στο 13’ λίγοι πίστευαν και περίμεναν αυτό που ακολούθησε.
Αντί να επηρεαστούν οι Πορτογάλοι από το σε βάρος του σκορ, επηρεάστηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης! Τα λάθη στην αμυντική λειτουργία, αλλά και οι αψυχολόγητες ενέργειες ορισμένων παικτών (Πασχαλάκης, Βαρέλα) οδήγησαν στην ανατροπή του σκηνικού.

Ο Ζαρντέλ ισοφάρισε στο 20’ σε ένα χρονικό σημείο που η ψυχολογία των παικτών του Λουτσέσκου ήταν στα ύψη. Το γκολ αυτό άλλαξε την ψυχολογία των δύο μονομάχων. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε και δεύτερο «χτύπημα» στο 26’ από ανόητη ενέργεια του Πασχαλάκη που δεν άφησε τη μπάλα να βγει κόρνερ και στην προσπάθειά να τη συγκρατήσει εντός αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Σάλβιο μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι – δώρο και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στη Μπενφίκα.

Στο 39’ ο Πίτσι σημείωσε το 1-3 και έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα του ΠΑΟΚ. Το ματς μετά από το χρονικό αυτό σημείο ήταν τυπική διαδικασία.
Οι Πορτογάλοι μπήκαν με άλλον αέρα στην επανάληψη και κατάφεραν να αυξήσουν το σκορ σε 1-4 πάλι με πέναλτι του Σάλβιο που δόθηκε στο 58’ όταν ο Βαρέλα αγκάλιασε εντελώς αψυχολόγητα μέσα στην περιοχή τον Ζαρντέλ. Ήρθε και η αποβολή του Λέο Μάτος στο 76′ με δεύτερη κίτρινη κι έδεσε το… γλυκό.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε στο γήπεδο μόνο στα πρώτα 20’. Μετά την ισοφάριση κατέρρευσε και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το ματς και την ιστορική πρόκριση. Μετά από τόσο βαριά εντός έδρας ήττα τι να γράψεις για συστήματα και τακτικές. Προφανώς έγιναν λάθη στην αντιμετώπιση μιας ομάδας σαν τη Μπενφίκα που δεν είναι… χθεσινή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα στον ΠΑΟΚ που θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στο Europa League.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63′ Σάχοβ), Μαουρίσιο, Λημνιός (46′ Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76′ Ακπόμ), Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Σάλβιο (63′ Άλφα Σεμέδο), Σέρβι, Πίζι (76′ Ζίβκοβιτς), Σεφέροβιτς (85′ Ζοάο Φέλιξ).

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς