19.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο οιωνός που τον στέλνει στο Βελιγράδι… μέσω ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός στις δύο περιπτώσεις του παρελθόντος που βρέθηκε με τη σειρά στο 2-2 και το τελευταίο ματς στην έδρα του κατάφερε να χαμογελάσει και να βρεθεί αυτός στο Final Four

Ο Ολυμπιακός έχασε στο… νήμα την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Final Four από χθες το βράδυ, αφού ο εξαιρετικός σε όλη τη σειρά με τη Μονακό, Κώστας Σλούκας αστόχησε στο τελευταίο σουτ και οι Μονεγάσκοι έμειναν «ζωντανοί» για το όνειρο των ημιτελικών στη Euroleague.

Πάντως, για να ολοκληρώσουν την ανατροπή, οι Γάλλοι, θα πρέπει να περάσουν για δεύτερη φορά από το ΣΕΦ το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης (4/5, 21:30) όπου πέρα από την καυτή ατμόσφαιρα των φίλων του Ολυμπιακού θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την αρνητική -για τους ίδιους- παράδοση.

Συγκεκριμένα σε 14 σειρές που κατά το πρόσφατο παρελθόν στη Λίγκα κρίθηκαν σε game 5, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που σε όλες τις περιπτώσεις πανηγύρισαν τη νίκη-πρόκριση στην τετράδα.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός στις δύο περιπτώσεις του παρελθόντος που βρέθηκε με τη σειρά στο 2-2 και το τελευταίο ματς στην έδρα του κατάφερε να χαμογελάσει και να βρεθεί αυτός στο Final Four.

Από τη στιγμή που εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο φορμάτ των playoffs στη Euroleague (πίσω στο 2007) ο Ολυμπιακός είχε να διαχειριστεί 2 παρόμοιες καταστάσεις ως γηπεδούχος:

2012/13
Ολυμπιακός–Αναντολού Εφές 82-72

2016/17
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 87-78

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς