19.1 C
Athens

Γουέστ Χαμ – Άιντραχτ 1-2: Απίθανοι Αετοί, βήμα τελικού μέσα στο Λονδίνο! (vid)

Με πέμπτο διπλό σε έξι εκτός έδρας αναμετρήσεις στο Europa League, η αήττητη Άιντραχτ έβαλε πλώρη για τελικό και φορτσάρει για τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο μετά από 32 χρόνια

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τρελαίνει κόσμο στην Ευρώπη και είναι αποφασισμένη να πάει τελικό! Δεδομένα η πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα την έκανε να πιστέψει πως θα το καταφέρει και το βράδυ της Πέμπτης (28/4) έκανε το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση πανηγυρίζοντας τεράστιο διπλό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου επικρατώντας με 2-1 της Γουέστ Χαμ.

Μάλιστα, η Άιντραχτ έμεινε αήττητη φέτος στο Europa League σε ένα ακόμα εκτός έδρας ματς (πέμπτο διπλό σε έξι παιχνίδια) και βρίσκεται 90′ μακριά από τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου που θα είναι το πρώτο της μετά από 32 ολόκληρα χρόνια!

Οι Αετοί μπροστά στους 3.000 οπαδούς τους που έφτιαξαν μια απίθανη ατμόσφαιρα στο Λονδίνο προηγήθηκαν στα 50″ από τη σέντρα του αγώνα με τον Μπορέ να βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Κνάουφ που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Γουέστ Χαμ που έχει δείξει εξαιρετικό μέταλλο φέτος στη διοργάνωση, έφτασε στην ισοφάριση με τη συμπλήρωση 21′ και αξιοποιώντας μια εκτέλεση φάουλ. Ο Ζουμά στο πρώτο δοκάρι έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Αντόνιο που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο δεύτερο και έγραψε το 1-1 που ήταν σκορ του πρώτου (ισορροπημένου) ημιχρόνου.

Τα Σφυριά πίεσαν πολύ για να φτάσουν σε ανατροπή, με τον Μπόουεν να έχει δοκάρι και τον Τραπ να αποκρούει, αλλά το γκολ το βρήκαν οι Αετοί με τον συνήθη ύποπτο. Οι παίκτες του Όλιβερ Γκλάσνερ κυκλοφόρησαν γρήγορα την μπάλα και έπαιξαν κάθετα για τον Λίντστρεμ που έπιασε το σουτ, σε πρώτο χρόνο ο Αρεολά απέκρουσε, αλλά ο Κάμαντα βρέθηκε στη σωστή θέση και διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Η είσοδος του Μπενραχμά άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της Γουέστ Χαμ, με τον Αλγερινό να έχει δοκάρι και να βοηθά την ομάδα του μεσοεπιθετικά, την ώρα που η Άιντραχτ οχυρώθηκε για να διαφυλάξει το αποτέλεσμα. Ο Μπόουεν με ανάποδο ψαλίδι άγγιξε το 2-2 στις καθυστερήσεις, ενώ στη συνέχεια ο Σούτσεκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Τζόνσον, Ντόουσον, Ζουμά, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς, Μπόουεν, Λαντσίνι (64′ Μπενραχμά), Αντόνιο

ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Χιντερέγκερ, Τούτα, Τουρέ, Κνάουφ, Σο, Ρόντε, Κόστιτς, Λίντστρεμ (62′ Χάουγκε), Καμάντα, Μπορέ (90+3′ Άτσε)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς