17 C
Athens

Η UEFA σκέφτεται να μετατρέψει το Champions League σε… Euroleague με διεξαγωγή Final 4 από το 2025!

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο από τη σεζόν 2024-25 να δούμε το Champions League να μετατρέπεται σε... Euroleague με το σύστημα του Final Four στην τελική φάση της διοργάνωσης και άρα την κατάργηση των διπλών ημιτελικών που ισχύουν από το 1955

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο από τη σεζόν 2024-25 να δούμε το Champions League να μετατρέπεται σε… Euroleague με το σύστημα του Final Four στην τελική φάση της διοργάνωσης και άρα την κατάργηση των διπλών ημιτελικών που ισχύουν από το 1955!

Σύμφωνα με τις σκέψεις των ανθρώπων της UEFA μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους φιλάθλους και θα δώσει χαρακτήρα ενός νοκ-άουτ πρώιμου τελικού στα ημιτελικά της διοργάνωσης, φέρνοντας στις οθόνες του πλανήτη ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που θα διαρκεί για 5 ημέρες προς το τέλος κάθε σεζόν.

Η συγκεκριμένη πρόταση της UEFA βρίσκεται ακόμα στα… σκαριά και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις ομάδων και οπαδών, που ήδη έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους καθώς το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να γίνει μπάσκετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον τελικά συμβεί κάτι τέτοιο με τη διεξαγωγή των Final Four για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ευρώπης, η εκάστοτε γιορτή θα στήνεται σε μία πόλη και θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2024-25, δηλαδή μία χρονιά μετά τον τελικό του 2024 στο Γουέμπλεϊ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς