23.8 C
Athens

Σύννεφα στη συνεργασία ΣΚΑΪ-Στεφανίδου πριν καν ξεκινήσει

Τα διευθυντικά στελέχη την υποδέχθηκαν μετά Βαΐων και Κλάδων, αλλά οι ρεπόρτερ του καναλιού αρνούνται να συνεργαστούν μαζί της

Πριν ακόμα αρχίσει η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, τα πρώτα σύννεφα έχουν αρχίσει να δημιουργούνται σε ό,τι αφορά την εκπομπή της και μάλιστα πυκνώνουν τόσο, που λίγο θέλει να μετατραπούν σε καταιγίδες.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα μεν διευθυντικά στελέχη την υποδέχτηκαν στον σταθμό με μεγάλη χαρά, μετά τη διακοπή της συνεργασίας της με το Epsilon, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με τους συντάκτες του σταθμού, που αρνούνται να συνεργαστούν μαζί της!

Το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, καθώς ένας από τους όρους του ΣΚΑΪ για τη μετακόμιση της Τατιάνας Στεφανίδου στο σταθμό του Φαλήρου ήταν να μην πάρει μαζί της κάποιους από τους παλιούς συνεργάτες της, κάτι που στην ίδια είχε στοιχίσει πολύ.

Το σκεπτικό βεβαίως ήταν ότι ο ΣΚΑΪ διαθέτει πολλούς και έμπειρους ρεπόρτερ που θα μπορούν να πλαισιώσουν την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Τι γίνεται όμως τώρα, που πλησιάζει ο καιρός για την επίσημη έναρξη της εκπομπής της και συναντά γύρω της άρνηση και δυσθυμία;

Από πού προκύπτει αυτή η δυσθυμία; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, είναι ωστόσο γεγονός ότι ενώ κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επαγγελματική επάρκεια και τις ικανότητες της Τατιάνας Στεφανίδου, κάποιες ατυχείς επιλογές της στο παρελθόν, σε ό,τι αφορά το αντικείμενο των εκπομπών της, αλλά και την προσέγγισή της στα πράγματα, την ακολουθούν ακόμα. Και υπάρχουν κάποιοι που δεν τα ξεχνούν.

Η απροθυμία των συντακτών του σταθμού να συνδράμουν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, αφενός δημιουργεί πρόβλημα στη στελέχωση της εκπομπής, αφετέρου δημιουργεί ρήγματα στο καλό κλίμα του σταθμού, κι αυτό δεν αποκλείεται να δημιουργήσει ένα ντόμινο εξελίξεων.

Προβληματισμός και για την ώρα μετάδοσης

Πρόβλημα υπάρχει και με την ώρα της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου που είναι προγραμματισμένο να ξεκινά στις 12 το μεσημέρι. Πρόκειται για μια ζώνη στην οποία δεν έχει δοκιμαστεί και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα λειτουργήσει σ’ αυτήν.

Ηδη, υπάρχουν εισηγήσεις από στελέχη του ενημερωτικού τμήματος να μη μεταδοθεί η νέα εκπομπή της Τατιάνας στις 12 το μεσημέρι, αλλά μετά το δελτίο ειδήσεων, στη μεσημεριανή ζώνη.

Εκεί όμως ο ΣΚΑΪ λογαριάζει να «ρίξει» δύο ριάλιτι που θεωρεί ότι θα απογειώσουν τον σταθμό. Το ένα είναι το «My Style Rocks» και το άλλο είναι το «Power of Love» που ο προγραμματισμός είναι να παίζουν το ένα μετά το άλλο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που φέτος αποφασίστηκε το ερωτικό ριάλιτι να βγει στο πρώτο μισό της σεζόν και όχι από το Γενάρη, γεγονός που έχει δημιουργήσει ήδη πολλές «καραμπόλες» με κάποιες από αυτές να θίγουν και τον ίδιο τον Acun Ilicali που το εισηγήθηκε.

Οπως είναι το γεγονός ότι η αγαπημένη του (όπως έχει εξελιχθεί) παρουσιάστρια, Μαρία Μπακοδήμου να πρέπει να αποχωρήσει από το «Ελλάδα έχεις ταλέντο», αφού δεν μπορεί να… κρατήσει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Η παρουσιάστρια θα πρέπει να βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη από Δευτέρα έως Παρασκευή, επομένως το «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» αναζητά ήδη άλλο κριτή για τη θέση της.

Το «ντόμινο» που δημιούργησε η αποχώρηση της Αννας Μπουσδούκου και το μεγάλο ρίσκο του ΣΚΑΪ

Με τα δύο ριάλιτι ένα μετά το άλλο, ακριβώς μόλις τελειώσει το δελτίο ειδήσεων δεν υπήρχε χώρος για την Τατιάνα Στεφανίδου το απόγευμα και δεδομένου ότι αποχώρησε η Αννα Μπουσδούκου και στη θέση της, στις 10:00 θα εμφανίζονται οι «Αταίριαστοι» που μέχρι τώρα εμφανίζονταν στις 12:00, το μεσημέρι ήταν σχεδόν η μόνη ώρα που θα μπορούσε να «παίξει» η Τατιάνα Στεφανίδου.

Το σκεπτικό είναι πως η γνωστή παρουσιάστρια είναι εξπέρ στο κοινωνικό ρεπορτάζ, αλλά μπορεί με εξαιρετικά μεγάλη άνεση να υποστηρίξει και το πολιτικό, αν προκύψει κάτι έκτακτο, το οποίο μέχρι τώρα καλούνταν να διαχειριστούν οι έμπειροι «Αταίριαστοι».

Από την άλλη, όμως, οι «Αταίριαστοι» είχαν στις 12:00 το κοινό τους και τη σταθερή τηλεθέασή τους, που δεν είναι βέβαιο ότι θα την έχουν και δύο ώρες νωρίτερα. Αντίστοιχα και η Τατιάνα Στεφανίδου θα «πέσει» πάνω στη Ζήνα Κουτσελίνη (με παρόμοια θεματολογία), αλλά και πάνω στην τελευταία ώρα του «Πρωινού» της Φαίης Σκορδά και στην πρώτη ώρα της «Ελένης» Μενεγάκη με αβέβαια αποτελέσματα για τα νούμερα τηλεθέασης.

Εν ολίγοις, η Τατιάνα Στεφανίδου έχει μεν κοινό που την ακολουθεί σε κάθε κανάλι, αλλά  το είχε στη γνώριμή της ώρα, γύρω στις 4 το απόγευμα. Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο κοινό μπορεί να παρακολουθούσε άλλα προγράμματα ή να μην έχει καν την ευχέρεια να παρακολουθεί τηλεόραση.

Μεγάλο λοιπόν το ρίσκο της ώρας. Αν προσθέσει κανείς και την ενδοκαναλική απροθυμία συμμετοχής στην εκπομπή της Στεφανίδου αντιλαμβάνεται ότι τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το ΣΚΑΪ παραμονές μιας σεζόν στην οποία υπολόγιζε να «σαρώσει» τα πάντα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς