22.4 C
Athens

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2: Ο Τζανετόπουλος τού άνοιξε την πόρτα για τον τελικό (vid)

Ο Άνταμ Τζανετόπουλος έκανε την γκάφα της χρονιάς και το δικό του «δώρο» ήταν αυτό που σκότωσε τις τελευταίες ελπίδες της Λαμίας για μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας - Διεκδικούν τίτλο μετά από 8 χρόνια οι Πράσινοι

Με τον Άνταμ Τζανετόπουλο να γίνεται (ξανά) μοιραίος, η Λαμία έχασε από νωρίς κάθε ελπίδα να διεκδικήσει κάτι κόντρα στον Παναθηναϊκό και να παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πράσινοι επιβλήθηκαν με 2-0 της ομάδας του Τζιανλούκα Φέστα στο ΔΑΚ και προκρίθηκαν στον τελικό όπου θα διεκδικήσουν το πρώτο τους τρόπαιο μετά από οχτώ χρόνια.

Οι Πράσινοι – που δεν είχαν αλλαγή στην ενδεκάδα συγκριτικά με το πρώτο ματς που έληξε με νίκη 1-0 υπέρ τους – άντεξαν στην πίεση των πρώτων λεπτών και από τη στιγμή που δεν δέχθηκαν γκολ μπόρεσαν να ελέγξουν στη συνέχεια τον ρυθμό και να κλειδώσουν την πρόκριση.

Η ομάδα της Φθιώτιδας πίεσε ψηλά στα πρώτα λεπτά και δεν είχε την παθητικότητα του πρώτου ημιτελικού στη Λεωφόρο. Κέρδισε κάποιες στημένες φάσεις και κράτησε μακριά από την περιοχή της τον Παναθηναϊκό που είχε όμως δύο τελικές προσπάθειες με τον Παλάσιος. Μια σέντρα-σουτ του Αργεντινού δεν αιφνιδίασε τον Σαράνοφ, ενώ ένα διαγώνιο σουτ του πέρασε ξυστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σέρβου τερματοφύλακα.

Ό,τι προσπάθησε να χτίσει η Λαμία στο πρώτο μέρος (να ελέγξει τον ρυθμό και να μη δεχθεί γκολ) το γκρέμισε ο Άνταμ Τζανετόπουλου με ένα τραγικό λάθος που έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να ανοίξει στο σκορ στο 42′ ουσιαστικά να κλειδώσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από βαθιά μπαλιά που έγινε προς τον Ιωαννίδη, ο αμυντικός της ομάδας του Τζιανλούκα Φέστα έσκυψε και η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του και ο φορ των Πράσινων πίεσε τον αμυντικό των φιλοξενούμενων και βγήκε τετ α τετ όπου με πλασέ νίκησε τον Σαράνοφ και σκόραρε για δεύτερη φορά στα δύο ματς.

Εκεί κρίθηκαν τα πάντα αφού το εκτός έδρας γκολ «μέτρησε» διπλά και με δεδομένο πως η Λαμία φέτος σκόραρε μόλις ένα γκολ σε τρία ματς με τον Παναθηναϊκό (ηττήθηκε σε όλα) τα πάντα τελείωσαν. Ένα δεύτερο γκολ ήρθε να δώσει πανηγυρική διάσταση.

Πάλι από βαθιά μπαλιά ο Σιμόν έκανε κακή εκτίμηση και ο Αϊτόρ πίεσε για να κλέψει και να δώσει στον Παλάσιος που έκανε το 0-2 με πλασέ.

Η Λαμία σκόραρε γκολ-οφσάιντ με τον Μπανγκουρά και πίεσε για να μειώσει έστω στο σκορ με τους Καραμάνο και Μπεχαράνο να τεστάρουν τον σταθερό Μπρινιόλι. Αντίθετα, οι Πράσινοι είχαν ευκαιρίες για τρίτο γκολ (δύο με τον Παλάσιος και μία με τον Γκατσίνοβιτς) και μπορεί να μην το βρήκαν ωστόσο πήραν μια σπουδαία πρόκριση.

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Μανούσος, Τιρόνε, Σιμόν, Μπεχαράνο (86′ Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης (57′ Μπανγκουρά / 86′ Μανουσάκης), Άλβες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ (69′ Μαουρίσιο), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ (72′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (63′ Βιτάλ), Παλάσιος (69′ Σάντσες), Ιωαννίδης (63′ Καρλίτος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς