18.1 C
Athens

H Mίλαν περνάει στα χέρια των Αράβων και γίνεται η πιο ακριβή ομάδα της Ιταλίας!

Χρυσή αλλαγή σελίδας για τη Μίλαν.

Οι «ροσονέρι» βρίσκονται μία ανάσα από τη νέα εποχή (τρίτη διαφορετική μέσα σε 6 χρόνια) στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, καθώς μέχρι την ερχόμενο Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αγορά της από την Investcorp, ενός από τα μεγαλύτερα επενδυτικά fund της Μέσης Ανατολής, με τους επενδυτές της από το Μπαχρέιν να προσφέρουν το αστρονομικό ποσό του 1,18 δισεκατομμυρίων ευρώ για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας!

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της «Investcorp» και της αμερικανικής «Elliott Management Corporation», που είναι η ιδιοκτήτρια των «ροσονέρι» από το 2018, βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωσή τους, όπως σχετικά αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ και το επικείμενο deal της μεταβίβασης των μετοχών της Μίλαν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της εξαγοράς αναμένεται να φθάσει τα 2 δισ. ευρώ σε διάστημα δύο ετών για αυτή που θα είναι η τρίτη αλλαγή ιδιοκτησίας της Μίλαν μέσα σε 6 χρόνια και θα αποφέρει στους Μιλανέζους τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ (!) μπάτζετ μόνο για μεταγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με λίγα λόγια, η Μίλαν των δεκάδων προβλημάτων από το 2019 και μετά μετατρέπεται ξανά (αγωνιστικά και οικονομικά) σε «ποδοσφαιρικό γίγαντα» της Ιταλίας αλλά και της Ευρώπης, με στόχο την επιστροφή της στα νοκ-άουτ του Champions League. Eκεί που ανήκει.

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς