19.3 C
Athens

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Το ερωτηματικό με Φορτούνη, ο ανέτοιμος Βιεϊρίνια και η «σκακιέρα» των προπονητών

Μετά το 0-0 της Τούμπας την περασμένη Πέμπτη τα πάντα μοιάζουν και είναι ρευστά, με τους Ερυθρολεύκους να ψάχνουν μόνο τη νίκη ώστε να τσεκάρουν το εισιτήριο στον δρόμο για ένα ακόμη νταμπλ - Τα πλάνα των Μαρτίνς και Λουτσέσκου για την αποψινή μάχη στον Πειραιά

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετριούνται για δεύτερη φορά σε διάστημα έξι ημερών απόψε (27/4, 20:00) στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά το 0-0 της Τούμπας την περασμένη Πέμπτη τα πάντα μοιάζουν και είναι ρευστά, με τους Ερυθρολεύκους να ψάχνουν μόνο τη νίκη ώστε να τσεκάρουν το εισιτήριο στον δρόμο για ένα ακόμη νταμπλ, έχοντας στο πλάι τους σχεδόν 30.000 οπαδούς τους, τη στιγμή που οι Ασπρόμαυροι θα επιδιώξουν να κρατήσουν ανοιχτό τον μόνο στόχο που τους έμεινε να διεκδικούν μέσα στη σεζόν, μετά και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ.

Σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα που έχει τον χαρακτήρα «πρόωρου τελικού» μέχρι και η παραμικρή λεπτομέρεια θα παίξει τον ρόλο της, με τα πάντα να κρέμονται σε μία λεπτή κλωστή, η οποία θα ξεδιπλωθεί στις οθόνες μας σε περίπου 10 ώρες από τώρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τον Κώστα Φορτούνη να μην βγάζει ολόκληρο το πρόγραμμα της χθεσινής προπόνησης και να είναι ξανά εξαιρετικά αμφίβολος για το σημερινό ματς, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα παρακολουθήσει από τον πάγκο. Ο Πορτογάλος, όπως και ο Ρουμάνος συνάδελφός του, προτίμησε να μην ανακοινώσει αποστολή, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε αυτή θα επιστρέψουν οι Αγκιμπού Καμαρά και Ματιέ Βαλμπουενά που διεκδικούν μέχρι και φανέλα βασικού.

Σε μία πιθανή ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τους: Βατσλίκ κάτω από την εστία, Λαλά, Σισέ (μετά το απρόοπτο με Μανωλά), Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά και τους Εμβιλά – Μπουχαλάκη στο κέντρο. Μπροστά τους λογικά θα βρίσκεται ο Καρβάλιο ή ο Αγκιμπού, με τους Μασούρα, Ροντρίγκες στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ που θα «κατέβει» χωρίς τους Βιεϊρίνια, Ζαμπά, Ελ Καντουρί και Μιχαηλίδη θα έχει τους: Πασχαλάκη στην εστία, Κρέσπο και Ίνγκασον στα δύο στόπερ, με τους Λύρατζη και Σίντκλεϊ στα πλευρά. Κούρτιτς και Τσιγγάρας θα συνθέσουν τη δυάδα στα χαφ, με τον Αουγκούστο μπροστά τους και τους Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς και Άκπομ στην τριάδα μπροστά.

Σέντρα στις 20:00 στο «καυτό» Καραϊσκάκη με διαιτητή τον άπειρο και… άγνωστο Ισπανό, Βαλεντίν Γκόμεθ Πιθάρο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς