17.2 C
Athens

Γκουαρδιόλα: Να δώσουμε μία καλή παράσταση στο Μπερναμπέου, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με τη Ρεάλ

Σε ένα από τα καλύτερα ματς των τελευταίων ετών στο Champions League, Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης κατάφεραν να φέρουν το μπάσκετ στο ποδόσφαιρο, σε μία αναμέτρηση που δεν θύμισε ημιτελικό Champions League αλλά παιχνίδι των πλέι οφ στη Euroleague.

Με την μπάλα να πηγαίνει συνεχώς πάνω κάτω και σε κάθε στιγμή που περνούσε το κέντρο, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά, να «μυρίζει» γκολ δεν μπορείς να κάνεις και μεγάλη κριτική για το τι πήγε λάθος στις άμυνες των δύο μονομάχων. Απλώς κάθεσαι και απολαμβάνεις το θέαμα, όπως σε έναν αγώνα NBA που δεν σε νοιάζει τόσο το ποιος θα νικήσει. Αρκεί να χορτάσεις μπάλα…

Στις δηλώσεις του Γκουαρδιόλα μετά το ματς εντοπίζει κανείς τον λόγο για τον οποίο χθες είδαμε αυτό που είδαμε. «Να δώσουμε ανάλογη παράσταση και στο Μπερναμπέου», τόνισε ο Πεπ που όντας αρκετά μετριόφρων είπε πως «από την ελάχιστη εμπειρία που έχει από τη διοργάνωση, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος όσο κρατάς τη Ρεάλ μέσα στο κόλπο της πρόκρισης». Και με το συνολικό σκορ στο 4-3, όλα είναι ανοιχτά ενόψει Μαδρίτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καταλανού τεχνικού:

«Ήταν ένα καλό ματς ποδοσφαίρου, όπου πήραν μέρος δύο ομάδες με έναν εκπληκτικό αριθμό ποιοτικών παικτών στο χορτάρι και με εκπληκτική προσωπικότητα.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι. Νικήσαμε, θα πάμε να ξεκουραστούμε, ακολουθεί το ματς με την Λιντς και κατόπιν ταξιδεύουμε στην Ισπανία την ερχόμενη εβδομάδα.

Για να κερδίσεις αυτή τη διοργάνωση, από τη μικρή εμπειρία μου, θα πρέπει να ξεπερνάς καταστάσεις που σου φέρνει στο δρόμο σου το ποδόσφαιρο», δήλωσε αρχικά ο Ισπανός προπονητής της Σίτι και συμπλήρωσε:

«Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο αλλά η Ρεάλ είναι πάντα Ρεάλ. Δεν έχει σημασία αν είσαι μπροστά στο σκορ με 1-0 ή 2-0 ή 3-0, θα πρέπει να αποδώσεις καλά και στα δύο παιχνίδια. Παίξαμε πραγματικά καλά στο πρώτο ματς και θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και στο δεύτερο.

Είναι ένα καλό τεστ για να δείξουμε την προσωπικότητά μας ως ομάδα και θα ταξιδέψουμε στην Ισπανία με στόχο να πάρουμε τη νίκη».

Ερωτηθείς για το αν στενοχωρήθηκε για το γεγονός πως οι παίκτες του σπατάλησαν κάποιες ευκαιρίες που είχαν για περισσότερα γκολ, είπε: «Τις χάνουμε αλλά τις δημιουργούμε. Δεν έχω ούτε ένα παράπονο, με το αποτέλεσμα ή την εμφάνιση.

Είμαι τόσο υπερήφανος και απίστευτα χαρούμενος για τον τρόπο που παίξαμε μπροστά σε όλο τον κόσμο, απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα. Κάναμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη και με θάρρος, είτε όταν είχαμε τη μπάλα είτε όταν δεν την είχαμε στα πόδια μας.

Εάν παίξουμε με τον τρόπο που το κάναμε στο δεύτερο μέρος, δεν θα είμαστε σε θέση να πάρουμε τη νίκη στην Μαδρίτη. Αυτό που θέλω να πω στους παίκτες μου είναι ότι το μόνο που πρέπει να σκέφτονται είναι να πάνε στο Μπερναμπέου και να δώσουν μία καλή παράσταση που μπορεί να φέρει τη νίκη».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς