24.6 C
Athens

ΝΒΑ Playoffs: Ο Μοράντ πήρε ξανά από το χέρι τους Γκρίζλις, άνετη πρόκριση στα ημιτελικά για τους Χιτ (vid)

Η δράση σε Ανατολική και Δυτική Περιφέρεια του NBA καλά κρατεί, με τους Χιτ να είναι η δεύτερη ομάδα μετά τους Σέλτικς που «κλειδώνουν» τα ημιτελικά χάρη στον τρομερό Ολαντίπο που κέρδισε μόνος του τους Χοκς για το 4-1 στη σειρά.

Ο Βίκτορ Ολαντίπο πέτυχε 23 πόντους, ο Μπαμ Αντεμπάγιο πρόσθεσε 20 και 11 ριμπάουντ και οι ελλιπείς Χιτ (χωρίς Μπάτλερ και Λάουρι) νίκησαν με 97-94 τους Χοκς στο Μαϊάμι, κερδίζοντας με άνεση το εισιτήριο για τα ημιτελικά της περιφέρειάς τους.

Στο ματς που τα είδαμε όλα, αλλά κυρίως θαυμάσαμε την λάμψη του Τζο Μοράντ, οι Γκρίζλις χάρη σε ένα απίστευτο buzzer-beater του προαναφερόμενου μόλις ένα δεύτερο πριν τη λήξη έκαναν το 3-2 στη σειρά με τους Τίμπεργουλβς και έχουν ματς μπολ σε 3 ημέρες από σήμερα ξανά στην έδρα τους.

Ο Μοράντ πέτυχε 18 (με 9/10 βολές, 11/17 στο σύνολο) από τους 30 πόντους του στο τελευταίο 12λεπτο, στο οποίο οι Γκρίζλις είχαν μείνει πίσω στο σκορ με 85-74, αλλά γύρισαν την κατάσταση χάρη στον ηγέτη τους.

Η φάση του αγώνα έγινε στο φινάλε, όπου ο Μοράντ με εντυπωσιακό αριστερό λέι απ μπροστά στον Βάντερμπιλντ, έγραψε το τελικό 111-109 και χάρισε μία αγχωτική αλλά εντέλει επική νίκη στην ομάδα του.

Τέλος, οι Σανς παρά την απουσία του Ντέβιν Μπούκερ παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι και με πρωταγωνιστές τους Μπρίτζες, Πολ και Έιτον επιβλήθηκαν με 112-97 των Πέλικανς κάνοντας το 3-2 στη σειρά και πλέον έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς