27.7 C
Athens

Μονακό – Ολυμπιακός: Η πιο κρίσιμη μάχη, μέχρι την επόμενη…

Μονακό και Ολυμπιακός συγκρούονται για τρίτη φορά σε διάστημα 7 ημερών απόψε (27/4, 22:00) στο εξωτικό Μόντε Κάρλο με στόχο το προβάδισμα στη σειρά που θα τους δώσει το πάτημα και το... μισό εισιτήριο για το Final Four του Βελιγραδίου

Μονακό και Ολυμπιακός συγκρούονται για τρίτη φορά σε διάστημα 7 ημερών απόψε (27/4, 22:00) στο εξωτικό Μόντε Κάρλο με στόχο το προβάδισμα στη σειρά που θα τους δώσει το πάτημα και το… μισό εισιτήριο για το Final Four του Βελιγραδίου.

Για το σημερινό παιχνίδι τα πράγματα είναι απλά. Ο ηττημένος δεν χάνει την ελπίδα και ο νικητής την κερδίζει. Το 2-1 στα πλέι οφ της Euroleague θυμίζει ποδοσφαιρικό αγώνα. Εύθραυστο σκορ, αλλά δεν παύει να σου δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Από τη μία ο Ολυμπιακός που ψάχνει αντίδραση μετά την ισοφάριση της Παρασκευής στο ΣΕΦ και από την άλλη η Μονακό που έρχεται με φόρα από τον Πειραιά, αλλά γνωρίζει ότι δεν θα έχει πάντα τα ίδια τρομακτικά ποσοστά από την περιφέρεια.

Με λίγα λόγια, η πιο σημαντική μάχη, μέχρι την επόμενη που είτε θα τελειώσει τα πάντα την ερχόμενη Παρασευή (29/4) είτε θα μεταφέρει ξανά το σκηνικό στον Πειραιά για τη «μητέρα των μαχών» που θα κρίνει και την πρόκριση.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι Ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν ξανά χωρίς τον Χασάν Μάρτιν που εξακολουθεί να είναι ανέτοιμος, με τον Ζαν-Σαρλ ξανά στις επάλξεις για δίνει πολύτιμες ανάσες στον Φαλ.

Στην αντίπερα όχθη οι Μονεγάσκοι έχουν ως μοναδικό ερωτηματικό τους τον Άλφα Ντιάλο που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό, όμως από τις τάξεις της γαλλικής ομάδας εκφράζεται η αισιοδοξία ότι την τελευταία στιγμή θα βρίσκεται κανονικά στη 12άδα και θα αγωνιστεί στο game 3 της Τετάρτης.

Το ματς δεδομένα θα πάει ξανά στη δύναμη και στην ευστοχία από τη γραμμή του τριπόντου, εκεί όπου ο Ολυμπιακός πρέπει να βγάλει νέους άσους από το μανίκι του για να χαλάσει από την αρχή το έργο της ομάδας του Ομπράντοβιτς, να επιβάλλει τον ρυθμό του και μέσα από την άμυνα να «χτίσει» τις επιθέσεις και την αυτοπεποίθησή του. Για άλλη μια φορά οι Τζέιμς και Μπέικον θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ματς για τους Γάλλους, ενώ Γουόκαπ, Παπανικολάου και ΜακΚίσικ θα πρέπει να βρεθούν σε βραδιά ανάλογη με αυτή της περασμένης Μ. Τετάρτης για τους Πειραιώτες.

Τζάμπολ στις 22:00 μετά τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και διαιτητική τριάδα για πρώτη φορά φέτος σε ματς των Ερυθρολεύκων με τους: Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία) και η Άννε Πάντερ (Γερμανία). 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς