21.3 C
Athens

Μπήκε και τυπικά τελεία στο φετινό ουκρανικό πρωτάθλημα, μοιράστηκαν τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια

Τίτλοι τέλους στο φετινό ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και στο κύπελλο μπήκαν στην τηλεδιάσκεψη των συλλόγων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (26/4). Οι ομάδες συμφώνησαν το αναμενόμενο, αφού λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.

Το τυπικό σκέλος της απόφασης αναμένεται να επικυρωθεί από την εκτελεστική επιτροπή της ουκρανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τα ουκρανικά Μέσα οι σύλλογοι ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της βαθμολογίας όπως είχε τη στιγμή της διακοπής.

Σημειώνεται πως όσον αφορά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια, θα διανεμηθούν ανάλογα με τις θέσεις που κατέλαβαν οι ομάδες όταν το πρωτάθλημα διακόπηκε.

Αυτό σημαίνει πως η πρωτοπόρος Σαχτάρ Ντόνετσκ και η δεύτερη Ντιναμό Κιέβου θα βρίσκονται στο Champions League, η Ντνίπρο θα βρεθεί στο Europa League και στο Conference θα μπουν η Βόρσκλα Πολτάβα και η Ζόρια. Ασφαλώς και το αν οι ομάδες θα συμμετάσχουν και το πού θα αγωνιστούν θα εξαρτηθεί μόνο από την κατάληξη του πολέμου και την απόφαση της UEFA.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς