24.3 C
Athens

ΝΒΑ: Οι Σέλτικς έβγαλαν την… σκούπα και απέκλεισαν τους Νετς, πάρτι του Ντόντσιτς για το 3-2 των Μάβερικς

Οι εκπληκτικοί Σέλτικς επέστρεψαν για τα καλά! Οι Κέλτες όχι απλά «ισοπέδωσαν» με 4-0 στη σειρά τους απογοητευτικούς Νετς αλλά με τις εμφανίσεις τους απέδειξαν πως «παίζουν» δυνατά ακόμα για τους τελικούς της Ανατολής με φόντο την επιστροφή τους στην κορυφαία σκηνή του NBA μετά από σχεδόν μία δεκαετία.

Η ομάδα της Βοστώνης πέρασε για δεύτερη φορά από το Μπρούκλιν με εμφατικό τρόπο (116-112) και «σκούπισε» με συνοπτικές διαδικασίες τους πολύ κακούς Νετς που πριν προλάβουν να διαχειριστούν το περσινό κάζο από τους Μπακς του Γιάννη, αποχαιρέτησαν πρόωρα (και) τα φετινά playoffs.

Πλέον, οι Σέλτικς περιμένουν τους πρωταθλητές Μπακς που προηγούνται με 3-1 των Μπουλς κι όλα δείχνουν πως θα προκριθούν στα ημιτελικά της Ανατολής.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, οι Ράπτορς κοίταξαν στα μάτια τους Σίξερς και πλέον κοιτούν προς τα θαύμα, αφού παρόλο που βρέθηκαν πίσω στη σειρά με 3-0 δεν το έβαλαν κάτω και με όπλο την άμυνά τους μείωσαν σε 3-2.

Ο Πασκάλ Σιάκαμ πέτυχε 23 πόντους (10 ριμπ.), ο Πρέσιους Ατσιούα πρόσθεσε 17 κι οι Ράπτορς με σούπερ άμυνα νίκησαν καθαρά με 103-88 τους Σίξερς στη Φιλαδέλφεια, μειώνοντας τη σειρά στο 3-2 με δύο σερί εκτός έδρας νίκες!

Ματς μπολ για το Ντάλας κόντρα στους Τζαζ! Με τον Λούκα Ντόντσιτς να πετάει… φωτιές και να τα βάζει από παντού οι εκρηκτικοί Μάβερικς έκαναν το 3-2 στη σειρά με τη Γιούτα και πλέον βρίσκονται μία νίκη μακριά από την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ.

Ο “Λούκα Μάτζικ” έπαιξε για πρώτη φορά στη σειρά μπροστά στο κοινό των Μάβερικς στο Ντάλας και το αποζημίωσε με μία μεγάλη εμφάνιση 33 πόντων (13 ριμπάουντ), οδηγώντας τους Μάβερικς σε έναν περίπατο με 102-77 επί των Τζαζ, κάνοντας έτσι με άνεση το 3-2.

Θέλουν άλλη μία νίκη για να περάσουν στα ημιτελικά της Δύσης, με την πρώτη ευκαιρία να τους δίνεται στο Σολτ Λέικ Σίτι σε 3 ημέρες από σήμερα.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς