14.3 C
Athens

Μπράγκα – Πόρτο 1-0: Της έσπασε αήττητο 542 ημερών! (vid)

Μπορεί η Μπράγκα να είναι συμβιβασμένη με την 4η θέση στην Πορτογαλία, ωστόσο τη φετινή σεζόν κόντρα στους παραδοσιακά μεγάλους έκανε ζημιές.

Κέρδισε την Μπενφίκα, κέρδισε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (25/4) έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην Πόρτο (1-0) αφού της έσπασε αήττητο που διατηρούσε από τον Οκτώβριο του 2020 (542 μέρες!) καθώς τότε είχε ηττηθεί από την Πάσος Φερέιρα (58 σερί ματς αήττητη και απειλούσε το ρεκόρ της Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο). Βασικός σε εκείνο το ματς ήταν ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ του Ολυμπιακού!

Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους με τον Όρτα και στο δεύτερο τιμώρησε το λάθος των φιλοξενούμενων. Ο Αλ Μουσράτι άνοιξε με βαθιά μπαλιά στον Ρουίθ που έφυγε σφαίρα στην περιοχή και γύρισε παράλληλα με την μπάλα να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι και τον Ρικάρντο Όρτα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με το γόνατο!

 

Η είσοδος του Γκαλένο απέναντι στην πρώην ομάδα του δεν άλλαξε πολλά πράγματα μεσοεπιθετικά για τους Δράκους που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Κονσεϊσάο πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά και γύρισε στον αφύλαχτο Οτάβιο που έπιασε το σουτ αλλά εκτέλεσε ψηλά άουτ.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Ολιβέιρα, Κάρμο, Τορμένα, Κούτο (64′ Φαμπιάνο Σίλβα), Κάστρο, Αλ Μουσράτι (64′ Μούρα), Γκόμες, Ρικάρντο Όρτα, Αντρέ Όρτα (75′ Μινέιρο), Ρουίθ (74′ Ολιβέιρα)

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Πεπέ, Εμπεμπά, Πέπε (63′ Γκαλένο), Ζαϊντού (63′ Βέντελ), Βιέιρα (71′ Κονσεϊσάο), Γκρούγιτς, Βιτίνια, Οτάβιο, Εβανίλσον (46′ Ζοάο Μάριο), Ταρεμί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς