17.6 C
Athens

Έκλεισε το προπονητικό κέντρο της Ρεν μετά από επίθεση πατέρα παίκτη στον διευθυντή των ακαδημιών

Σε μια απαράδεκτη πράξη και άκρως καταδικαστέα προχώρησε ο πατέρας του νεαρού ποδοσφαιριστή των ακαδημιών της Ρεν, Νοά Φρανσουάζ. Ο πατέρας του 18χρονου αρχηγού της Β’ ομάδας της Βρετάνης, επιτέθηκε το Σάββατο στον Διευθυντή των Ακαδημιών, Ντενίς Αρνό με αφορμή τον τρόπο που συμπεριφέρεται στο παιδί του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά την ήττα από την Μπρεστ Β’ στο ματς της πέμπτης κατηγορίας του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο κ. Ρόμπερτ Φρανσουάζ ξυλοκόπησε τον Ντενίς Ανρό καθώς θεώρησε πως το παιδί του δεν αντιμετωπίζεται ως παίκτης της πρώτης ομάδας (έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο).

Η Ρεν εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας πως θα υποβάλλει καταγγελία ενώ έκλεισε για τρεις μέρες το προπονητικό κέντρο αναστέλλοντας τις προπονήσεις των μικρών ομάδων σε ένδειξη συμπαράστασης στο στέλεχος του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρεν: «Σε ένδειξη συμπαράστασης στο πρόσωπο του Ντενίς Αρνό, Διευθυντή των Ακαδημιών και θύμα επίθεσης ενός πατέρα νεαρού ποδοσφαιριστή το Σάββατο στο προπονητικό κέντρο Ενρί Γκουερίν, η Ρεν έχει αποφασίσει να ακυρώσει όλα τα προγράμματα προπονήσεων του τμήματος υποδομών ως και την Πέμπτη. Βάσει της σοβαρότητας των γεγονότων, θα κατατεθεί καταγγελία στις Αρχές.

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα όπου το επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει θύμα ενός αφόρητου ξεσπάσματος βίας, η Ρεν θα ήθελε να υπενθυμίσει πως ο στόχος είναι η προπόνηση νεαρών ταλέντων για να τα υποστηρίξει στην προσωπική τους ανέλιξη και να προσφέρουν ευχαρίστησε σε αυτούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει προπονητές, εκπαιδευτές, παίκτες, διαιτητές και εθελοντές να υποφέρουν από την ανεύθυνη συμπεριφορά μιας μειοψηφίας. Το ποδόσφαιρο πρέπει να παραμείνει γιορτή και πηγή ενότητας. Τέτοιες πράξεις δεν συμβαδίζουν με τις αξίες του αθλήματος, θέτουν σε κίνδυνο την ορθή λειτουργία των συλλόγων και την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς