17.2 C
Athens

Λάτσιο – Μίλαν 1-2: Λυτρωτής Τονάλι κράτησε ζωντανές τις ελπίδες τίτλου στο 92′!

Η αλύγιστη Μίλαν πέρασε με ανατροπή στο 92' από το Ολίμπικο, σπάζοντας το απίθανο μπλόκο της Λάτσιο αλλά και της διαιτησίας που την αντιμετώπισε ως... θανάσιμο εχθρό!

Η Μίλαν δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να παρατήσει την τρομερή προσπάθεια που κάνει εδώ και 34 αγωνιστικές, προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της Serie A μετά από έντεκα χρόνια. Και απόψε, παρότι βρήκε μπροστά της ένα απίστευτο μπλόκο από μια ομάδα που δεν συνηθίζει να κλείνεται, βρήκε το σθένος αλλά και τον τρόπο για να φτάσει έστω και στο 92′ στο λυτρωτικό γκολ.

Για ένα ολόκληρο 90λεπτο οι Μιλανέζοι έβλεπαν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη. Δέχτηκαν ένα γκολ – ψυχρολουσία μόλις στο 4′ από τον Ιμόμπιλε σε μια φάση που ξεκίνησε από πλάγιο άουτ.

Δεν ήταν όμως μόνο η τύχη εναντίον της, αλλά και συνολικά η διαιτησία της βραδιάς. Μόλις στο 8′ ο Στρακόσια μπλόκαρε την μπάλα εκτός περιοχής, την ώρα που ο Μεσίας τον απειλούσε άμεσα με γκολ. Ο διαιτητής προτίμησε να βγάλει κίτρινη και όχι κόκκινη, παρότι ο Αλβανός γκολκίπερ ήταν μακράν ο τελευταίος της Λάτσιο και το μόνο που θα μπορούσε να σταματήσει τον παίκτη της Μίλαν από το να σκοράρει ήταν κάποια… λακουβίτσα στο χορτάρι!

Λάτσιο Μίλαν Στρακόσια

Οι Μιλανέζοι πίεσαν, το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στην έναρξη του β’ μέρους με τον Ζιρού, ωστόσο εκείνο της νίκης αργούσε πολύ ακόμη. Γι’ αυτό φρόντισαν οι ανεξήγητα παθητικοί γηπεδούχοι, οι οποίοι έδιναν την εντύπωση ότι κρεμόταν η ζωή τους από το αν θα καταφέρουν να κόψουν βαθμούς από τους Μιλανέζους, αδιαφορώντας φανερά για δική τους νίκη…

Οι προθέσεις της διαιτησίας φάνηκαν ξανά σε ένα ανύπαρκτο οφσάιντ που σήκωσε βιαστικά ο βοηθός, κόβοντας στη μέση μια φάση που θα μπορούσε να έχει συνέχεια για τους Ροσονέρι. Στην εποχή του VAR, το σημαιάκι σηκώνεται μονάχα αν το οφσάιντ είναι ξεκάθαρο, αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό στον… κάθιδρο βοηθό του Μάρκο Γκουίντα.

Τελικά, η λύτρωση για Μίλαν ήρθε σε μια φάση διαρκείας και σκόρερ τον Τονάλι στο 92′. Ο οποίος δεν βλεπόταν στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, αλλά με το αποψινό γκολ και μόνο έβαλε υποψηφιότητα για MVP της σεζόν, αφού αν η Μίλαν καταφέρει να νικήσει θεούς και δαίμονες για να πάρει το πρωτάθλημα, ο Τονάλι θα είναι ίσως ο πιο καθοριστικός…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς