19.7 C
Athens

GP Εμίλια Ρομάνια: Θρίαμβος για Φερστάπεν, ναυάγιο για Ferrari στην Ιταλία

Η Red Bull πανηγύρισε το «1-2» μέσα στην Ιταλία σε έναν καταστροφικό αγώνα για τη Ferrari που δεν είχε οδηγό στο βάθρο - Ο Λάντο Νόρις στην 3η θέση

Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull έκαναν το… θαύμα τους στο GP της Εμίλια Ρομάνια, σε έναν αγώνα στην πίστα της Ίμολα όπου η Ferrari έζησε την απόλυτη καταστροφή.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πέτυχε τη δεύτερη φετινή νίκη του στο πρωτάθλημα και μάλιστα η Red Bull έκανε το «1-2» αφού ο Σέρχιο Πέρες τερμάτισε στη δεύτερη θέση, με τον Λάντο Νόρις της McLaren να συμπληρώνει την τριάδα του βάθρου.

Επειδή η καλή μέρα στην… έναρξη φαίνεται, ο πρώτος γύρος έδειξε στη Ferrari πως τίποτα δεν λειτουργεί καλά. Ο Λεκλέρ έκανε κακή εκκίνηση με τον Νόρις και τον Πέρες να τον προσπερνούν – ο Φερστάπεν που είχε την pole έκανε άνετη αρχή – ενώ κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου ο Ρικιάρντο ήρθε σε επαφή με τον Σάινθ που έπεσε στην αμμοπαγίδα και αποσύρθηκε από τον αγώνα πριν βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας.

 

Η βροχή δεν άλλαξε ιδιαίτερα τα δεδομένα, με τον Λεκλέρ να παλεύει για να βρεθεί στην τριάδα αλλά στον 53ό γύρο να γίνεται η ζημιά. O Γάλλος οδηγός χτύπησε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να μπει στα πιτ για αλλαγή εμπρός πτέρυγας και να πέσει στην ένατη θέση, πριν αναρριχηθεί έκτος.

Υπενθυμίζεται πως από τις 6-8 Μαΐου η δράση θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι σε μια πίστα που προστέθηκε φέτος στο καλεντάρι και που άπαντες περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς