18.1 C
Athens

Ντε Τσέρμπι: Δεν θα είχα θέμα να προπονώ αμισθί τη Σαχτάρ

Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι προπονεί τους παίκτες που έχει διαθέσιμους στη Σαχτάρ εκτός συνόρων, δίνοντας φιλικά παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την ενίσχυση των πληγέντων στην Ουκρανία μετά τη ρώσικη εισβολή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ουκρανικό κανάλι στο youtube, ο Ιταλός πρώην προπονητής της Σασουόλο αποκάλυψε τους στόχους που είχαν τεθεί προ πολέμου και προσφέρθηκε να προπονεί ακόμα και δωρεάν τη Σαχτάρ όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα ήθελα να μείνω στη Σαχτάρ, ακόμα κι αν η Σαχτάρ δεν έχει τόσο δυνατή ομάδα που είχε πριν από την έναρξη του πολέμου. Ακόμα κι αν ο μισθός μου είναι ελάχιστος, δεν είναι θέμα χρημάτων τώρα. Είμαι έτοιμος να προπονώ για ένα χρόνο δωρεάν δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι να καταλάβουμε αν θα γίνει πρωτάθλημα ή όχι.

Φυσικά, ό,τι σχετίζεται με τον πόλεμο είναι τραγωδία, πρώτα απ’ όλα. Και μετά είναι η προσωπική μου τραγωδία, αφού είναι πολύ δύσκολο ηθικά, υποφέρω κι εγώ. Η ομάδα μου είναι σαν παιδί. Όταν ξεκινάς για πρώτη φορά να εργάζεσαι, η ομάδα είναι ακόμα μικρή και κάθε μέρα η ομάδα μαθαίνει κάτι, μεγαλώνει, εξελίσσεται. Και μετά έρχεται η στιγμή που η ομάδα ενηλικιώνεται – τότε φεύγω. Έτσι ήταν με τη Σασουόλο και έτσι ήθελα να το κάνω εδώ.

Περιμένω τη στιγμή που θα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το ουκρανικό πρωτάθλημα. Κάνω τη δουλειά μου με πάθος, και αν υπάρχει κατανόηση ότι δεν θα υπάρξει πρωτάθλημα, πρέπει να ακολουθήσω έναν διαφορετικό δρόμο και να καταλάβω πού θα δουλέψω μετά.

Αν προσθέταμε δύο παίκτες στην επόμενη μεταγραφική περίοδο, θα μπορούσαμε να γράψουμε ιστορία, και όχι μόνο στην Ουκρανία. Στόχος μου στη Σαχτάρ ήταν να φτάσω στα προημιτελικά ή στα ημιτελικά του Champions League. Είναι σαφές ότι αυτό δεν θα γινόταν αμέσως, αλλά μετά από δύο ή τρία χρόνια. Αυτός ο στόχος ενθουσίασε εμένα και τον πρόεδρο, και τον Ντάριο Σρνα (αθλητικός διευθυντής).

Μέχρι σήμερα δεν έχω διαπραγματευτεί με καμία άλλη ομάδα. Δεν ήθελα να μιλήσω, γιατί είμαι προπονητής της Σαχτάρ»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς