15 C
Athens

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την 4η θέση (vid)

Το τρομερό ντεμαράζ της Άρσεναλ συνεχίστηκε, αυτή τη φορά σε βάρος της δύστυχης Γιουνάιτεντ που τρώει μοιραία γκολ ακόμα και στα καλά της διαστήματα

Η Άρσεναλ δείχνει το μέταλλο που χρειάζεται σε μια ομάδα για να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του αγγλικού πρωταθλήματος και μετά από απουσία ετών βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου.

Δεν είναι μόνο η τεσσάρα στην Τσέλσι την προηγούμενη αγωνιστική στο Λονδίνο, αλλά και το 3-1 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Έμιρεϊτς». Οι Κανονιέρηδες απέκτησαν διαφορά 6 βαθμών από τους Κόκκινους Διαβόλους που χάνουν την επαφή και η εικόνα τους δεν πείθει πως μπορούν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Και πώς να το κάνουν άλλωστε όταν έχουν αμυντική λειτουργία σαν αυτή στο 3ο λεπτό. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Σακά έπιασε το σουτ (οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έκαναν δύο τσαφ) και στην πορεία της μπάλας μετά την επέμβαση του Ντε Χέα βρέθηκε ο Ταβάρες που πλάσαρε για το 1-0.

Πριν καλά καλά συνέλθει η Γιουνάιτεντ, ο Σακά σημείωσε το 2-0 και οι παίκτες του Ραλφ Ράνγκνικ δεν έδειχναν έτοιμοι να σηκώσουν κεφάλι. Παρόλα αυτά ο Κριστιάνο Ρονάλντο που επέστρεψε στην ενδεκάδα ξαναέβαλε την ομάδα του στο ματς φτάνοντας τα 100 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα και αφιερώνοντας το τέρμα του στο αδικοχαμένο νεογέννητο αγοράκι του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε κοντά στην ισοφάριση ωστόσο το δοκάρι και ο Ράμσντεϊλ σταμάτησαν τον Νταλότ με το 2-1 να παραμένει. Τελικά στο 70′ ο Τζάκα έπιασε μια τρομερή βολίδα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για να στείλει τους Κανονιέρηδες ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του μεγάλου στόχου.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σέντρικ (90+1′ Τομιγιάσου), Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Ελνένι, Τζάκα, Σακά (74′ Χόλντινγκ), Έντεγκααρντ, Σμιθ-Ρόου (64′ Μαρτινέλι), Ενκέτια

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Βαράν, Τέλες, Μάτιτς (77′ Ράσφορντ), ΜακΤόμινεϊ, Σάντσο, Μπρούνο Φερνάντες (84′ Μάτα), Ελάνγκα (77′ Λίνγκαρντ), Ρονάλντο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 33ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μ. Σάββατο (23/4)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 (3′ Ταβάρες, 32′ Σακά, 70′ Τζάκα / 34′ Ρονάλντο)

Λέστερ – Άστον Βίλα (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ

Νόριτς – Νιούκαστλ

Μπρέντφορντ – Τότεναμ (19:30)

Κυριακή του Πάσχα (24/4)

Μπέρνλι – Γουλβς (16:00)

Μπράιτον – Σαουθάμπτον

Τσέλσι – Γουέστ Χαμ

Λίβερπουλ – Έβερτον (18:30)

Δευτέρα του Πάσχα (25/4)

Κρίσταλ Πάλας – Λιντς (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς