21 C
Athens

Σαλάχ: Στο μυαλό μου είμαι ο καλύτερος στον κόσμο

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πραγματοποιεί μία ακόμη «γεμάτη» και σπουδαία σεζόν με τη φανέλα της Λίβερπουλ στην Premier League «σπάζοντας» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε Αγγλία και Ευρώπη, ωστόσο στην βράβευση για τη Χρυσή Μπάλα την περσινή σεζόν είδε το όνομά του στην 3η θέση πίσω από Μέσι και Λεβαντόφσκι.

Ο Αιγύπτιος αστέρας, πάντως, διατηρεί την αυτοπεποίθηση του σε υψηλά επίπεδα, αφού σε συνέντευξή του στο γνωστό περιοδικό «Four Four Two» τόνισε πως στο δικό του μυαλό είναι ο κορυφαίος του πλανήτη.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η Λίβερπουλ θα διεκδικήσει με αξιώσεις και τους τρεις τίτλους που της μένουν να διεκδικεί μέσα στον Μάιο (Champions League, FA Cup, Premier League) και ότι έχει ρεαλιστικές πιθανότητες για να φτάσει στο πολυπόθητο «κουαρνταμπλ» μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ τον περασμένο Νοέμβριο.

Αναλυτικά ένα μέρος από τα όσα είπε ο άσος της Λίβερπουλ:

Για τη Χρυσή Μπάλα: «Φυσικά και θα σήμαινε πολλά για μένα η κατάκτησή της. Ένας από τους στόχους μου στη ζωή είναι να αλλάξω τους ανθρώπους, ειδικά στη χώρα μου, μία αραβική χώρα. Να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν αυτό που θέλουν να πετύχουν. Τέτοιες διακρίσεις θα τους δώσουν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να πετύχουν οτιδήποτε βάλουν στόχο».

Για το αν αισθάνεται κορυφαίος παίκτης στον κόσμο: «Στο δικό μου μυαλό ναι. Πάντα το λέω αυτό. Δεν θα πω ποτέ “είμαι καλύτερος από αυτό το άτομο ή το άλλο, αλλά στο δικό μου μυαλό πάντα επιιλέγω εμένα ως καλύτερο. Δεν διαλέγω κάποιον άλλον αντί για μένα. Φυσικά αυτή είναι η γνώμη μου και σέβομαι όλους τους άλλους παίκτες».

Για τους τρεις τίτλους που ενδέχεται να διεκδικήσει μέσα στον Μάιο η Λίβερπουλ: «Ελπίζουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση τριών ακόμα τίτλων. Εάν όχι, τουλάχιστον να πάρουμε την Premier League και το Champions League. Είμαστε πεινασμένοι. Θέλω να κατακτήσω αυτούς τους τίτλους, δύο, τρεις, τέσσερις φορές. Γιατί όχι; Μπορείς να ονειρευτείς οτιδήποτε θέλεις να ονειρευτείς και μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε θέλεις να πετύχεις».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς