19.4 C
Athens

Αλκαράθ: Ήταν η σπουδαιότερη νίκη μου σε χωμάτινη επιφάνεια κόντρα στο φαβορί του τουρνουά

Ο Κάρλος Αλκαράθ βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά και μετά από μία σπουδαία δίωρη μάχη επικράτησε του Έλληνα τενίστα με 2-1 σετ και εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά του Βarcelona Open.

Λίγο μετά την μεγάλη του αυτή επιτυχία το παιδί-θαύμα του ισπανικού τένις και για πολλούς διάδοχος του Ράφα Ναδάλ τόνισε πως η χθεσινή ήταν η μεγαλύτερη νίκη του σε χωμάτινη επιφάνεια απέναντι στο φαβορί του τουρνουά, όπως χαρακτήρισε τον Έλληνα τενίστα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Προφανώς ήταν η μεγαλύτερη νίκη μου στη χωμάτινη επιφάνεια», δήλωσε αρχικά ο 18χρονος. «Ήταν απίστευτο το παιχνίδι που έκανα και απίστευτη ατμόσφαιρα που έζησα στο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα, ο κόσμος, το επίπεδο που αγωνίστηκα ήταν όλα απίστευτα.

Νομίζω ότι σήμερα νίκησα το φαβορί του τουρνουά. Παίζω σε απίστευτο επίπεδο και θεωρώ ότι είμαι έτοιμος να πάρω τον τίτλο», πρόσθεσε σχετικά.

«Ο Τσιτσιπάς είναι ένας τενίστας που παίζει πολύ καλά στη βασική γραμμή. Θα έλεγα ότι είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν να κινηθεί προς το φιλέ. Από την πλευρά μου έχω ένα καλό drop-shot και είναι για μένα ένα πολύ καλό “εργαλείο” που χρησιμοποιώ γι’ αυτές τις καταστάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε από το μυαλό ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Σβάρτσμαν στο Μονακό και πίστεψα ότι με περίμενε κάτι ανάλογο. Ευτυχώς κατάφερα να διαχειριστώ καλύτερα το τελευταίο set και να πάρω τη νίκη»

Όσο για το…καθυστερημένο toilet-break που έκανε μετά το τέλος του 2ου set ο Αλκαράθ απάντησε: «Πήγα στην τουαλέτα για να καθαρίσει το μυαλό από την απόδοση που είχα στο τέλος του 2ου set και συγκεντρώθηκα στο decider set. Είπα στον εαυτό μου να ξεχάσει τα πάντα να βγω στο 3ο set και να τα δώσω όλα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς