24.6 C
Athens

NBA Playoffs: Σανς και Χοκς πήραν προβάδισμα με ηγετικές εμφανίσεις των Κρις Πολ και Τρέι Γιανγκ

Με 19 από τους 28 συνολικά πόντους του στην 4η περίοδο, ο Κρις Πολ έβαλε την «υπογραφή» του στη νίκη των Σανς με 114-111 επί των Πέλικανς και στο 2-1 στη μεταξύ τους σειρά για τα πλέι οφ του ΝΒΑ.

Σε συνδυασμό με τους 28 πόντους και τα 17 ριμπάουντ του Νεαντρέ Έιτον, η απουσία του τραυματία Ντέβιν Μπούκερ για την ομάδα του Φοίνιξ δεν φάνηκε στη Νέα Ορλεάνη. Ο Κρις Πολ μοίρασε και 14 ασίστ και εύλογα αναδείχτηκε σε man of the game. Στο τέλος, το Φοίνιξ πήρε τη νίκη χάρη σε οκτώ διαδοχικές βολές (από τέσσερις Πολ και Μπρίτζες).

Έσπασαν καρδιές στη «μάχη» των Χοκς με τους Χιτ, για να αναδειχτεί νικήτρια στο τέλος η Ατλάντα με 111-110 χάρη σε clutch του Τρέι Γιανγκ (24π.). Βέβαια, για να μειώσει σε 2-1 τη σειρά η Ατλάντα, είχε προηγηθεί ανατροπή 16 πόντων (68-84).

Το floater του Γιανγκ στα 4,4 δεύτερα έδωσε παράταση στο όνειρο της πρόκρισης στους Χοκς, αφού το τρίποντο του Τζίμι Μπάτλερ στο τέλος, δεν βρήκε στόχο.

Ο Μπάτλερ είχε χάσει και το προηγούμενο σουτ, πριν το floater του Γιανγκ που αποδείχτηκε το νικητήριο καλάθι. Πάντως το… χεράκι του για τη νίκη της Ατλάντα έβαλε και ο Ευρωπαίος Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 18 πόντους, ενώ ο ΝτιΆντρε Χάντερ είχε 17 πόντους. Για τους Χιτ, που είχαν κορυφαίους τους Τάιλερ Χίρο (24π.), Μπάτλερ και Μαξ Στρους (από 20 π.), τραυματίας αποχώρησε ο Κάιλ Λάουρι.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς