19.5 C
Athens

Αλκαράθ – Τσιτσιπάς 2-1: Το παιδί-θαύμα το έκανε ξανά! (vid)

Μετά τις δυο νίκες του σε σκληρή επιφάνεια, ο 18χρονος Λούκας Αλκαράθ έκανε το 3-0 κόντρα στην Τσιτσιπά αυτή τη φορά στο χωμάτινο κορτ της Βαρκελώνης

Το παιδί-θαύμα του τένις επανέλαβε μια τεράστια επιτυχία απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά. Στην τρίτη τους συνάντηση – και πρώτη στο χώμα (δύο έχουν σε σκληρή επιφάνεια) – ο Κάρλος Αλκαράθ υπέταξε τον Έλληνα πρωταθλητή με 2-1 σετ και μάλιστα… εντός έδρας αφού το τουρνουά είναι στη Βαρκελώνη.

Ο 18χρονος Ισπανός αποδεικνύει διαρκώς γιατί θεωρείται ένα τεράστιο ταλέντο και φιγουράρει με την πρώτη δεκάδα, δείχνοντας χαρακτήρα σε μια μεγάλη αναμέτρηση απέναντι στον Στέφανο που θυμίζουμε πως κατέκτησε το αμέσως προηγούμενο τουρνουά που αγωνίστηκε στο Μόντε Κάρλο.

Ο Τσιτσιπάς ήταν και κουρασμένος αφού πριν από μερικές ώρες νίκησε τον Ντιμιτρόφ ενώ μέσα στο τελευταίο 24ωρο πέρασε και το εμπόδιο του Ιβάσκα (μιας αναμέτρησης που πέρασε από χίλια κύματα). Ο Αλκαράθ έδειχνε πιο φρέσκος, έπαιξε επιθετικά και έπιασε «απροετοίμαστο» στο πρώτο σετ τον Στέφανο και παρότι το 4-4 έδειχνε μια σχετική ισορροπία, έκανε μπρέικ στο ένατο και σέρβιρε για να κάνει το 1-0 στα σετ.

Η ψυχολογία ήταν το δυνατό όπλο του Ισπανού που ξεκίνησε δυναμικά στο δεύτερο σετ και έβαλε σε μπελάδες τον Τσιτσιπά με μπρέικ που τον έφεραν σε καλή απόσταση από τον Έλληνα πρωταθλητή (1-4). Εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα και πήρε πίσω δύο μπρέικ για να σερβίρει και να ισοφαρίσει στα σετ μένοντας ζωντανός.

Ο Αλκαράθ παρέμεινε δυναμικός στα χτυπήματά του στο τρίτο σετ και έκανε μπρέικ, ενώ κράτησε το σέρβις του για να προηγηθεί με 4-0 (κέρδισε και ένα γκέιμ με τις ποινές που πήρε ο Τσιτσιπάς). Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Ισπανός ήταν ψύχραιμος και έφτασε στη νίκη-πρόκριση στην 4άδα.

ΤΑ ΣΕΤ: 4-6, 7-5, 2-6

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς