18 C
Athens

Αναστασίου: Προβλέψιμος ο Ολυμπιακός, σκοράραμε σε όλα τα ματς εναντίον του

Ο Γιάννης Αναστασίου εξαργύρωσε την αρκετά καλή του παρουσία στον πάγκο του Παναιτωλικού με την ανανέωση του συμβολαίου του για δύο ακόμη χρόνια στην ομάδα του Αγρινίου και με την… άνεση της παραμονής και των πλέι άουτ έχει περισσότερο χρόνο να κοιτάζει τα παιχνίδια των άλλων ομάδων, όπως και έκανε στον χθεσινό ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε ότι οι Ερυθρόλευκοι φέτος είναι αρκετά προβλέψιμοι στο παιχνίδι τους, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πως έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει από τα μεγάλα ματς, ενώ σε συνέχεια της τοποθέτησής του θεώρησε να αναφέρει ως κατόρθωμα να αναφέρει ότι ο Παναιτωλικός τη φετινή σεζόν βρήκε δίχτυα και στις τέσσερις αναμετρήσεις που έδωσε με τον Ολυμπιακό, μετρώντας 3 ήττες και μία νίκη στο Κύπελλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στο «Metropolis»:

Αρχικά για τη διεξαγωγή αναμετρήσεων τη Μεγάλη Εβδομάδα: «Στο εξωτερικό θέλουν να έχουν αθλητικά γεγονότα για να το ευχαριστιέται ο κόσμος, στην Ελλάδα το Πάσχα και η Μεγάλη Εβδομάδα είναι ταυτισμένη με τη Θρησκεία και είναι λίγο ιδιαίτερο αυτό για εμάς. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν βοηθάει αλλά οι παίκτες είναι επαγγελματίες και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, σίγουρα ωστόσο δεν είναι ευχάριστο για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Για την παρουσία του στον Παναιτωλικό: «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στα playout, δεν είναι εύκολο να δώσεις κίνητρο στους ποδοσφαιριστές σου και είναι κάτι που θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ιθύνοντες για τα επόμενα χρόνια. Στόχος μας ήταν μία ομάδα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να κάνουν τον φίλαθλο να χαίρεται να την βλέπει στον αγωνιστικό χώρο. Θέλαμε να μπορούμε να δημιουργήσουμε παιχνίδι και όχι να δίνουμε τη μπάλα. Πολλά παιδιά έπαιξαν σε εμάς όταν είχαμε προβλήματα τραυματισμού, ενώ έχουμε και κάποιους απόντες».

Για τις αναμετρήσεις της ομάδας του Αγρινίου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για τον θεσμό του Κυπέλλου: «Εμείς παίξαμε με μία ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται αποτελέσματα και αυτό είναι κάτι που έκρινε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε και παίκτες που είναι από το υψηλότερο επίπεδο σε αντίθεση με τα δικά μας παιδιά που πήραν ένα μάθημα και δεν είχαν αυτή την εμπειρία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ειδικά με τις μεγάλες ομάδες που χρειάζεται να είσαι σε ετοιμότητα. Με τον Ολυμπιακό παίξαμε τέσσερις φορές και σκοράραμε σε όλα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει να διαχειριστεί κάποια άσχημα αποτελέσματα αλλά έχει δείξει πως στα κρίσιμα παιχνίδια είναι αυτός που πρέπει και θα φανεί τι θα κάνει απέναντι στον Ολυμπιακό. Από τον ΠΑΟΚ όταν δεν αγωνίζεται ο Βιεϊρίνια, αλλά και παίκτες όπως ο Καντουρί που περισσότερο λείπει παρά αγωνίζεται, είναι παίκτες με προσωπικότητα, αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις».

Για το προβλέψιμο παιχνίδι των δύο ομάδων: «Και οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα και στις δύο γραμμές αλλά είναι διαφορετική η προσέγγιση τους αναφορικά με τον αντίπαλο που έχουν απέναντι τους. Για τον ΠΑΟΚ αν είναι ο Αουγκούστο σε καλή ημέρα, μπορεί να κάνει κάτι το απρόβλεπτο, ειδάλλως δεν είναι τόσο απρόβλεπτη ομάδα, όπως και ο Ολυμπιακός είναι προβλέψιμος».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς