16.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Με «βόμβες» Τράβιτσα και Τόντσεκ Στερν ξεκινά η νέα εποχή Τζουλιάνι!

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι συμφώνησε για δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό και οι Ερυθρόλευκοι ενεργοποιούν διπλή βόμβα με τις μεταγραφές του πολύπειρου πασαδόρου Ντράγκαν Τράβιτσα και του διαγώνιου της εθνικής Σλοβενίας Τόντσεκ Στερν

Ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα στο βόλεϊ Ανδρών μετά από μια αποτυχημένη σεζόν και ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει για τα καλά με τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι να έχει συμφωνήσει για 2 χρόνια προκειμένου να φτιάξει την ομάδα που θα επιστρέψει στην κορυφή.

Είναι αντιληπτό πως τα λάθη του καλοκαιριού – τα οποία επισημάναμε πολλάκις μέσα από το FWS – θα αποτελέσουν οδηγό για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, με τους Ερυθρόλευκους να ψάχνουν κυρίως για παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε επίπεδο νοοτροπίας στο τάραφλεξ με τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά ώστε ο σύλλογος να επιστρέψει στην κορυφή και να φτάσει ψηλά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Ο εκρηκτικός διαγώνιος Τόντσεκ Στερν και ο θρυλικός πασαδόρος Ντράγκαν Τράβιτσα είναι δύο τέτοια ονόματα. Η μεταγραφή και των δύο στον Ολυμπιακό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του FWS θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Κι αν το επίθετο του Τόντσεκ σας φέρνει στο μυαλό τον Ζίγκα του Φοίνικα είναι γιατί πρόκειται για τον αδερφό του.

Ο βασικός διαγώνιος της εθνικής Σλοβενίας (συνεργάστηκε με τον Τζουλιάνι άψογα και έφτασαν μαζί στη 2η θέση στα δύο τελευταία Eurovolley) αγωνίζεται τη φετινή σεζόν στην Πιατσέντσα ενώ στην καριέρα του έχει αγωνιστεί και σε Τουρκία, Πολωνία. Με δεδομένη την ηλικία του (27) και τις παραστάσεις του, ο Ολυμπιακός ποντάρει στην εμπειρία του αλλά και στη σύνδεση που έχει με τον προπονητή του ενώ αναμφίβολα πρόκειται για έναν αθλητή με πολύ υψηλό κασέ.

Για τον Τράβιτσα δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν αφού μόνο το βιογραφικό του τα λέει όλα: Ο Ιταλός διεθνής (με κροάτικες ρίζες και γιος του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού, Λιούμπομιρ Τράβιτσα) αγωνίζεται στην Περούτζια του Νίκολα Γκρίμπιτς (μοιράζεται τη θέση με τον Σιμόνε Τζιανέλι) και στα 35 του έχει να επιδείξει ολυμπιακά μετάλλια και τίτλους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Έχει αγωνιστεί σε Ρωσία, Ιράν και Τουρκία ενώ το ύψος του (2.00μ.) θα βοηθήσει ώστε το μπλοκ του Ολυμπιακού να ισχυροποιηθεί και να μην έχει σχέση με το φετινό.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως μέσα στο επόμενο διάστημα οι Ερυθρόλευκοι θα τρέξουν σε τέτοιο βαθμό τον σχεδιασμό που πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί ο Μάιος το ρόστερ θα είναι απόλυτα έτοιμο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς