17.2 C
Athens

Ο 12ος παίκτης του Ολυμπιακού είναι καλύτερος από τον 12ο «παίκτη» του ΠΑΟΚ

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για την αλλοίωση αποτελέσματος στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ έπρεπε να χάνει με 1-0 από το 10' και να αγωνίζεται με 10 παίκτες από το 26'

Ναι, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι το τέλος της σεζόν και αυτή η διαπίστωση έχει καταγραφεί εδώ και καιρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παίρνει ό,τι δικαιούται. Και στην Τούμπα, σηκώθηκε απαγορευτικό από διαιτητή και VAR.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα κανονικό γκολ στο 10′ με τον Μασούρα και το σκορ έπρεπε να είναι 0-1. Η εικόνα «μιλάει» από μόνη της. Και όμως, αυτό το τέρμα δεν μέτρησε στη Θεσσαλονίκη. Ο σκόρερ καλύπτεται τουλάχιστον από τον Κρέσπο, αλλά οι γραμμές στο VAR «μπήκαν» όπως να ‘ναι για να «βγει» οφσάιντ ο ποδοσφαιριστής των Πρωταθλητών Ελλάδας. Αυτά συμβαίνουν διαρκώς στο συγκεκριμένο γήπεδο της χώρας.

Η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική:

Επίσης, από το 26′, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αγωνίζεται με 10 ποδοσφαιριστές για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Άκπομ με τις τάπες πάνω στην αριστερή γάμπα του Μανωλά. Όπως γίνεται αντιληπτό, υπήρξε προκλητική αλλοίωση αποτελέσματος, με τους Ιταλούς Κίφι και Φάμπρι (VAR) να παίζουν έδρα και να αποτελούν στήριγμα των Θεσσαλονικέων σε όλες τις δύσκολες στιγμές τους.

Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα έληξε με το χειρότερο αποτέλεσμα σε ισοπαλία για τον φιλοξενούμενο από τη στιγμή που ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ έχει παραμείνει ανέπαφος στη συγκεκριμένη διοργάνωση και εξακολουθεί να επηρεάζει την πρόκριση. Το 0-0 είναι ύπουλο και πονηρό, οπότε ο επαναληπτικός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θέλει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και συγκέντρωση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέστρεψε στο γνώριμο σύστημα 4-3-3 με τη συνηθισμένη τριπλέτα των Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά στη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός απείλησε μόνο στην αρχή και το ενθαρρυντικό είναι ότι η ομάδα έβγαλε σκληράδα και δεν απειλήθηκε παρά ελάχιστα. Και για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση, είχε την ευκαιρία να ανοίξει νωρίς το σκορ, αλλά ο ίδιος παίκτης δεν τα κατάφερε και στις δύο περιπτώσεις.

Στην ήττα από τον Παναθηναϊκό για το Πρωτάθλημα (17/4, 1-0), ο Μασούρας είχε ανεπανάληπτο τετ α τετ στη Λεωφόρο, μόλις στο 4ο λεπτό, ενώ με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο δεν έκανε καλό κοντρόλ σε πλεονεκτική θέση, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ο Έλληνας περιφερειακός επιθετικός χαρακτηρίζεται για την άμεση εκτέλεση, αλλά και τις δύο φορές καθυστέρησε χαρακτηριστικά να σουτάρει απέναντι στον τερματοφύλακα.

Κοινός παρονομαστής και στις δύο αυτές δημιουργίες ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος είναι υπεραπαραίτητος στην ομάδα και δίνει πλάτος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός «πονάει» στους wingers και ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήριο παίζει πάνω στη γραμμή, πλαγιοκοπεί και «μπουκάρει», ενώ κρατάει τον αντίπαλο ακραίο αμυντικό «κολλημένο» στη θέση του.

Στην Τούμπα παίχθηκε η πρώτη παρτίδα στη σκακιέρα. Οι δύο ομάδες είχαν πρωτίστως στο μυαλό τους να μη δώσουν χώρους και δικαιώματα, αλλά ο αγώνας αλλοιώθηκε από τις κακές διαιτητικές αποφάσεις που πάρθηκαν μέχρι το 26ο λεπτό. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τις αλλαγές του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τρεις μεσοεπιθετικούς (Φορτούνη, Βαλμπουενά, Αγκιμπού Καμαρά).

Είναι ξεκάθαρο πως οι Ερυθρόλευκοι βιώνουν μία δύσκολη φάση στην τελική ευθεία της σεζόν και χρειάζονται τον 12ο παίκτη τους στη ρεβάνς. Το ματς θα είναι δύσκολο και η πρόκριση κρέμεται σε μία κλωστή. Οι οπαδοί της ομάδας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και είναι δεδομένο πως θα το πράξουν. Όποια διαιτητικά «κομάντο» στείλει η «εξυγίανση» στο Καραϊσκάκης σε αγωνιστικό χώρο και VAR, ο Ολυμπιακός και ο λαός του είναι καλύτεροι από τον 12ο «παίκτη» του ΠΑΟΚ. Τη διαιτησία, που τα βλέπει όλα… ασπρόμαυρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς